首页
登录
职称英语
After the year 1958, a more modern Supreme Court agreed with Justice Helen.
After the year 1958, a more modern Supreme Court agreed with Justice Helen.
游客
2023-09-08
79
管理
问题
After the year 1958, a more modern Supreme Court agreed with Justice Helen. In a historic decision in 1954 it held that laws that forcing black students to go to racially segregated schools violated the US Constitution because such schools could never be equal. The opinion of the Court was that "to separate (black school children) from other--solely because of their race generates a feeling of inferiority- that may affect their hearts and minds in a way unlikely ever to be undone".
The Supreme Court’s decision in 1954 led to changes which brought an end to the system of segregated public education in the southern states. However, problems in race relations continued to trouble the public schools, even though schools were legally desegregated throughout the country.
Black Americans were still mainly in the lowest income and occupational groups and frequently lived in slums in the nation’s largest cities. The public schools in these areas were composed predominantly or entirely of black students and often shared the neighborhood problems of high crime rates and other forms of social disorder. The schools in the black slums were clearly unequal to those in the predominantly white, middleclass neighborhoods.
The problem of schools where racial separation results from the makeup of neighborhoods rather than from laws requiring segregation exists in all parts of the United States, not just in the South. Numerous efforts to solve this problem have not succeeded very well. The most controversial method used to deal with unequal neighborhood schools was the busing of schoolchildren from their home neighborhoods to schools in more dist ant neighborhoods in order to achieve a greater mixture of black and white children in all schools.
Black children from poor or slum neighborhoods were bused to school in predominantly white middle class neighborhoods, and students living in the middle-class neighborhoods were bused into the poorer black neighborhood schools. A new question dealing with racial equality in education was brought to the Supreme Court in the late 1970s. The question dealt with the admission policies of professional schools such as medical and law schools, which are attached to many of the nation’s colleges and universities. Some of these schools have attempted to do more than treat all applicants equally. Many have tried in recent years to make up for past discrimination against blacks and other minorities by setting aside a certain number of places specifically for applicants from these groups, this practice came to be described as setting minority quotas, lowering somewhat the academic standards for admission for a limited number of minority applicants. [br] Some of the professional schools______.
选项
A、didn’t think it necessary to make up for the past discrimination against blacks and minority applicants
B、tried to compensate for past discrimination by putting aside an quota for black and minority applicants
C、have tried to lower the academic criterion for admission of black and minority applicants
D、were reluctant to make up for past discrimination against blacks and other minorities
答案
B
解析
细节题 。文章最后一段谈到了一些专业学校制定一些政策以便尽量避免种族歧视。从最后一段最后一句Many have tried in recent years to make up for past discrimination against blacks and other minorities by setting aside a certain number of places specifically for applicants from these groups...可知,有些学校给黑人和少数民
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2996778.html
相关试题推荐
[originaltext]It’sgenerallyagreedthatserious,violentcrimehasreached
[originaltext]It’sgenerallyagreedthatserious,violentcrimehasreached
[originaltext]It’sgenerallyagreedthatserious,violentcrimehasreached
_________________________(不论他们如何努力,老一辈人往往发现要阻挡青年人发生困难的)modernsociety.Nomatter
[originaltext]Agoodmodernnewspaperisanextraordinarypieceofreading.
Thetragicimpactofthemoderncityonthehumanbeinghaskilledhissense
Thetragicimpactofthemoderncityonthehumanbeinghaskilledhissense
Agoodmodernnewspaperisanextraordinarypieceofreading.Itisremarka
Agoodmodernnewspaperisanextraordinarypieceofreading.Itisremarka
Agoodmodernnewspaperisanextraordinarypieceofreading.Itisremarka
随机试题
Questions41-45•Readthememoandletterbelow.•Completetheform.
InsearchofanimmigrationpolicyAAsarule,whena
[originaltext]W:I’dliketogocampingwithyouthisweekend,butIdon’thave
指在施工质量形成过程中,对影响施工质量的各种因素进行全面的动态控制。事中质量控制
A.与相应的椎骨平面相差3节 B.胸椎12到腰1之间 C.与相应的椎骨平面相
事业单位法人不以营利为目的,其参与的所有商品生产和经营活动都不会取得收益。(
下图双代号网络图中,引入虚工作2-3是为了表示( )。 A、对A、B两项
精液收集后送检时间的要求是()。A.30分钟内 B.60分钟内 C.9
幼儿园的环境创设主要是指( )。A、购买大型玩具 B、安装塑胶地板 C、合
关于衬砌支护的特点,说法正确的是()。A.目前所有衬砌支护都需要人工砌筑 B
最新回复
(
0
)