首页
登录
职称英语
[originaltext] In spite of some signs that the recession in Japan could be e
[originaltext] In spite of some signs that the recession in Japan could be e
游客
2023-09-05
67
管理
问题
In spite of some signs that the recession in Japan could be easing, the important export market is down nearly 46 percent, compared to a year ago. At the center of the downturn, are Japan’s car manufacturers — heavily dependent on foreign markets. It is not only a lack of demand from abroad that has hurt these companies, but growing disinterest in car ownership at home, too. The Japan Automotive Manufacturers Association forecasts that, for the first time in almost three decades, less than five million automobiles will be sold domestically this year. This is not only because of the recession, but a change in the way Japanese consumers regard owning a vehicle. A generation ago, car ownership in Japan was seen as a sign of wealth and affluence. But Martin Schultz, senior economist at the Fujitzu Research Institute in Tokyo, says that mindset is a thing of the past. "For younger people in Japan, the car is simply not a status symbol anymore. It is a tool," Schultz said. "Japan has wonderful infrastructure beyond roads. For younger people, having a car is basically a costly and cumbersome affair. "Surging gas prices and parking lot fees that put drivers back hundreds of dollars a month are just some of the reasons why young Japanese would rather spend their money elsewhere. Japanese automakers have seen this trend coming for a while. And, in part, that is why they focus so much attention on foreign markets. To offset the slump in sales, manufacturers have laid off hundreds of thousands of short-term contract workers. There is concern here that, if the production does not pick back up soon, companies may have to resort to letting go of full-time salaried employees.
Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.
32. What is the passage mainly about?
33. What do Japanese younger people regard car ownership as, according to Schultz?
34. What might be the reason that young Japanese don’t want to buy cars?
35. What have Japanese automakers done to offset the slump in sales?
选项
A、A tool.
B、A sign of wealth.
C、A symbol of status.
D、An article of consumption.
答案
A
解析
选项中的sign,symbol等表明,本题可能考查某物的象征意义。由短文中Schultz提到的"For younger people in Japan.the car is…not a status symbol…It is a tool”可知,答案为[A]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2987003.html
相关试题推荐
[originaltext]Readingtooneselfisamodernactivitywhichwasalmostunkn
[originaltext]Readingtooneselfisamodernactivitywhichwasalmostunkn
[originaltext]Isuddenlyheardanelephantcryingasthoughfrightened.Loo
[originaltext]Isuddenlyheardanelephantcryingasthoughfrightened.Loo
[originaltext]W:Dr.Smith,thankyouforcomingtoourprogram.M:Mypleasure
[originaltext]W:Dr.Smith,thankyouforcomingtoourprogram.M:Mypleasure
[originaltext]W:Dr.Smith,thankyouforcomingtoourprogram.M:Mypleasure
[originaltext]M:Iwasjustreadingthisarticleaboutthewondersoftheancie
[originaltext]M:MyparentswillcometovisitnextweekendbutI’vecheckedev
[originaltext]M:MyparentswillcometovisitnextweekendbutI’vecheckedev
随机试题
【B1】[br]【B20】A、ifB、butC、thatD、whetherD由本句最后的ornot及句意考生应能很快确定答案为whether,因为
Terrorismprovestobeamoreseriousproblemthananticipated,anditchall
Anestimated20percentoftheU.S.populationhasnobankaccount.Morethanh
Whydoesthestudenttalktohisadviser?[br][originaltext]Questions1throug
What’sthepossiblerelationshipbetweenthetwospeakers?[originaltext]W:Soun
对无机结合料振动压实试验方法,下面正确的做法是()A.经过振实的混合料不能低于
患儿男,7岁,因发热10天,伴精神萎靡、纳差、腹胀,大便稀糊状,每日2次,经当地
通过电话、邮件或者信件等方式与受助家庭确定初次会谈的时间、地点和其他安排,属于家
既能杀虫,又能行气利水,治疗水肿、脚气肿痛的药物是A.榧子 B.芜荑 C.
下列关于课税对象和计税依据的说法,错误的是( )。A.课税对象是征纳税双方权利义
最新回复
(
0
)