首页
登录
职称英语
OKimiyuki Suda should be a perfect customer for Japan’s carmakers. He’s a yo
OKimiyuki Suda should be a perfect customer for Japan’s carmakers. He’s a yo
游客
2023-09-04
81
管理
问题
OKimiyuki Suda should be a perfect customer for Japan’s carmakers. He’s a young, successful executive at an Internet-service company in Tokyo and has plenty of disposable income. He used to own Toyota’s Hilux Surf, a sport utility vehicle. But now he uses mostly subways and trains. "It’s not inconvenient at all," he says. Besides, "having a car is so 20th century."
Suda reflects a worrisome trend in Japan: the automobile is losing its emotional appeal, particularly among the young, who prefer to spend their money on the latest electronic gadgets. Alarmed by the decay of car sales and a tendency of "demotorization", the Japan Automobile Manufacturers Association(JAMA )launched a comprehensive study of the market in 2006 and found that Japanese demographics(人口统计 数据) have something to do with the problem. The country’s urban population has grown by nearly 20 percent since 1990, and most city dwellers use mass transit on a daily basis, making it less essential to own a car. Experts say Europe, where the car market is also quite mature, may be in for a similar shift.
But in Japan, the "demotorization" process is also driven by cost factors. Owning and driving a car can cost up to $500 per month in Japan, including parking fees, car insurance, toll roads and various taxes. Taxes on a $17,000 car in Japan are 4. 1 times higher than in the United States, 1. 7 times higher than in Germany and 1. 25 times higher than in the U.K. according to JAMA. "Automobiles used to represent a symbol of our status, a Western, modern lifestyle that we aspired for," says Kitamura. For today’s young people, he argues, "such thinking is completely gone."
Cars are increasingly just a mobile utility; the real consumer time and effort goes into picking the coolest mobile phones and personal computers, not the hippest hatchback. The rental-car industry has grown by more than 30 percent in the past eight years, as city dwellers book weekend wheels over the Internet. Meanwhile, government surveys show that spending on cars per household per year fell by 14 percent, to $600, between 2000 and 2005, while spending on Net and mobile-phone subscriptions rose by 39 percent, to $ 1,500, during the same period. [br] Like people in Japan, European city dwellers may also undergo a shift from owning a car to using ______.
选项
答案
mass transit
解析
题干中的city dwellers出现在第二段倒数第二句。该句提到,most city dwellers use mass transit on a daily basis,making it less essential to own a car。接着提到,Europe…may be in for a similar shift(欧洲…也会有类似的变化),由此可知,欧洲城市居民也可能会开始使用公共交通,故答案为mass transit。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2985366.html
相关试题推荐
Butfor______(他们过高估计了房价),theirinvestmentofthisyearshouldhavebeenprofita
Thefirstthingthatateachershouldconsideris______(唤起学生的兴趣,激发他们的创造力)toarou
Irespectyourpersistenceafterthefailure,butyou______(不该把错误推到别人身上).shouldn
[originaltext](30)Studentsseekingsuccessshouldlookformentorsamongri
[originaltext](30)Studentsseekingsuccessshouldlookformentorsamongri
Weshoulddoeverythingpossible______(提高产品质量,降低产品的成本)toraisethequalityandl
Amost________argumentaboutwhoshouldgoandfetchthebreadfromthekitche
Everypersonshouldbeencouragedto_________forhisgoalinlife.A、depriveB、
Thisbookshouldbewithinthe________ofanyonewhohasstudiedFrenchforthr
Ladiesandgentlemenshouldalwaysactwithgreat______.A、impulseB、dignityC、t
随机试题
Somethingveryunusualhappenedabout80,000yearsago,asEarth’slastice
Increasingly,overthepasttenyears,people—especiallyyoungpeople—havebe
Jobsatisfactionisabusinesstermthatreferstoaperson’scontentmentwi
了解某学校在校生视力减退情况,调查对象是A.该校所在地的部分学生 B.该校部分
7岁女孩。因"乳房增大,身高增长加速1年余,阴道出血5天"就诊。体检:身高119
休克热伤营血证的首选方剂是( )。A.独参汤合四逆汤 B.清营汤 C.四味
利用有pH梯度的介质分离等电点不同的蛋白质的技术称为A.等电聚焦电泳B.毛细管电
下列理解不符合原文意思的一项是: A线粒体是远古前身在真核细胞中居留下来的
在下列代谢反应中,哪个反应是错误的A.葡萄糖→乙酰CoA→脂肪 B.葡萄糖→乙
关于预算,下列说法中不正确的是( )。A.可以通过规划、控制和引导经济活动,使企
最新回复
(
0
)