首页
登录
职称英语
For all their great diversity of shapes and sizes, glaciers can be divided
For all their great diversity of shapes and sizes, glaciers can be divided
游客
2023-09-03
73
管理
问题
For all their great diversity of shapes and sizes, glaciers can be divided into two essential types: valley glaciers, which flow downhill from mountains and are shaped by the constraints of topography (地貌), and ice sheets, which flow outward in all directions from dome--like centers of accumulated ice to cover vast expanse of terrain. Whatever their type, most glaciers are remnants of great shrouds of ice that covered the earth years ago. In a few of these glaciers the oldest ice is very ancient indeed; the age of parts of the Antarctic sheet may exceed 500,000 years.
Glaciers are born in rocky womb above the snow line, where there is sufficient winter snowfall and summer cold for snow to survive the annual melting. The long gestation period of a glacier begins with the accumulation and gradual transformation of snow flakes. Soon after they reach the ground, complex snowflakes are reduced to compact, roughly spherical ice crystals, and the basic components of a glacier. As new layers of snow and firm, snow that survives the melting of the previous summer, accumulate, they squeeze out most of the air bubbles trapped within and between the crystals below. This process of recrystallization continues throughout the life of the glacier.
The length of time required for the creation of glacier ice depends mainly upon the temperature and the rate of snowfall. In Iceland, where snowfall is heavy and summer temperatures are high enough to produce plenty of melt--water, glacier ice may come into being in a relatively short time--say, ten years. In parts of Antarctica, where snowfall is scant and the ice remains well below its melting temperature year round, the process may require hundreds of years.
The ice does not become a glacier until it moves under its own weight, and it cannot move significantly until it reaches a critical thickness--the point at which the weight of the piled-up layers overcomes the internal strength of the ice and the friction between the ice and the ground. This critica} thickness is about 60 feet. The fastest moving glaciers have been gauged at not much more than two and a half miles per year, and some cover less than 1/100 inch in that same amount of time. But no matter how infinitesimal the flow, movement is what distinguishes a glacier from a mere mass of ice. [br] Which of the following is NOT true about glaciers?
选项
A、Glaciers are diversified in shapes and sizes.
B、Glaciers can be divided into valley glaciers and ice sheets.
C、Glaciers are remnants of great shrouds of ice that covered the earth years ago.
D、Few glaciers have a long history.
答案
D
解析
根据题干关键词glaciers定位到原文第一段。文中指出:In a few of these glaciers the oldest ice is very ancient indeed;the age of parts of the Antarctic sheet may exceed 500,000 years.可见,有的冰川的冰年龄可能超过50万年,故D项表述有误。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2982479.html
相关试题推荐
Plato,anancientGreekphilosopher,believedthatmenaredividedintothre
Plato,anancientGreekphilosopher,believedthatmenaredividedintothre
Plato,anancientGreekphilosopher,believedthatmenaredividedintothre
Humanity’sprimal(原始的)effortstosystematizetheconceptsofsize,shapes,
Humanity’sprimal(原始的)effortstosystematizetheconceptsofsize,shapes,
Humanity’sprimal(原始的)effortstosystematizetheconceptsofsize,shapes,
Humanity’sprimal(原始的)effortstosystematizetheconceptsofsize,shapes,
Humanity’sprimal(原始的)effortstosystematizetheconceptsofsize,shapes,
Humanity’sprimal(原始的)effortstosystematizetheconceptsofsize,shapes,
Humanity’sprimal(原始的)effortstosystematizetheconceptsofsize,shapes,
随机试题
Doyoufinditverydifficultandpainfultogetupinthemorning?Thismig
[originaltext]W:Goodevening!Welcometoourprogram.OurguesttodayisMr.T
下列各项中,对公共利益原则做了明确宣示的知识产权国际公约有()。A.《版权条
A.F(x)在x=0点不连续 B.F(x)在(-∞,+∞)内连续,在x=0点不
①要是真看明白了一件事,就能________地把它写出来,写得简洁有力。 ②你
对于横断面分析哪一项是不恰当的A.不能说明不同年代出生者各年龄组的死亡趋势 B
CH50主要检测的是哪类途径的溶血活性A.补体经典途径B.MBL途径C.旁路途径
一个盒子中,装有颜色大小均相同的10个小球,每个小球都有一个编号,分别是13,2
( )适用于受管制的企业(如公用事业)和非盈利企业(期望能补偿成本)。 A
下列关于社会评价的说法错误的是()。A、调查的基本社会经济情况包括人际关系、户籍
最新回复
(
0
)