首页
登录
职称英语
[originaltext] The idea of fighting a noise by making more noise sounds stra
[originaltext] The idea of fighting a noise by making more noise sounds stra
游客
2023-09-02
84
管理
问题
The idea of fighting a noise by making more noise sounds strange, but that’s exactly what motor engineers are doing in Germany and some other countries.
Carmakers’ research and development laboratories have already proved that mixing in more noise with the help of loudspeakers can reduce the unwanted noise.
Physicists have known about the technique for a long time. Sound is made up of pressure waves in the air. If two sound waves of the same frequency mix so that the highest point of one wave happens at the same time with the lowest point of the other wave, the result is no sound. Therefore, by producing a perfect copy of the noise and delaying it by half a wave cycle, we can kill the unwanted noise. Using this technique many carmakers are racing to develop noise-killing systems both inside and outside the cars.
Another good thing about the use of noise-killing systems is that it saves the need for a silencer, which not only reduces the weight of a car, but also makes the motor burn less oil and work better.
Some engineers believe that the noise-killing system will be used in most cars by 1996. But the carmakers haven’t decided if they will put it into production because it would add several hundred dollars to the cost of their cars.
Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.
29. Which gives a general idea of how the noise-killing system works?
30. What can the noise-killing system do besides its main function?
31. Why isn’t the noise-killing system yet popular?
选项
A、It can make a car lighter.
B、It can make a car faster.
C、It can reduce the cost of a silencer.
D、It can improve the performance of a silencer.
答案
A
解析
选项中的It can make/reduce/improve等表明,本题可能考查It的作用。短文中提到噪音消除系统的优点之一:reduces the weight of a car。A)中的make a car lighter是对此的同义转述,故答案为A)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2980189.html
相关试题推荐
[originaltext]Tosucceedinajobinterview,youshoulddemonstratecertain
[originaltext]Tosucceedinajobinterview,youshoulddemonstratecertain
[originaltext](33)Ourenvironmentisbeingpollutedfasterthannaturean
[originaltext]Iwillletyouknowthatthere’sabigdifferencebetweenund
[originaltext]Iwillletyouknowthatthere’sabigdifferencebetweenund
[originaltext]W:I’mnotswimminginthelakeunlessitwarmsupoutsidetoday.
[originaltext]W:I’mnotswimminginthelakeunlessitwarmsupoutsidetoday.
[originaltext]W:I’mnotswimminginthelakeunlessitwarmsupoutsidetoday.
[originaltext]W:I’mnotswimminginthelakeunlessitwarmsupoutsidetoday.
[originaltext]Everyartistknowsinhisheartthatheissayingsomething
随机试题
WhataretheAustralianssufferingfrom?[originaltext]Well,we’retakingyo
Boy,tourismreallyisabigbusinessthesedays.It’s【B1】______.Itinvolve
Let’sfaceit—therearelotsofreasonstohateMcDonald’s:calories,choles
[originaltext]W:I’mleavingforNewYorktomorrowatnoon.Couldyoudrivemet
电气火灾监控设备与消防控制室图形显示装置的信息接收与状态显示功能说法不正确的是(
脑栓塞常能导致脑梗死,脑栓塞最常见于以下哪个动脉A、大脑前动脉 B、大脑后动
从投资的角度看,()是投资者要求的必要报酬和最低报酬。A:筹资成本 B:利润成
共用题干 一般资料:求助者,男性,17岁,高中二年级学生。案例介绍:该求助者是
某药的t为4小时,每隔1个t给药一次,达到稳态血药浓度的时间是A.约10小时
我们一般所说的货币,通常主要是指()。A.M0:流通中现金。 B.M1:
最新回复
(
0
)