首页
登录
职称英语
When Oxford University raised the idea of establishing a business school si
When Oxford University raised the idea of establishing a business school si
游客
2023-09-02
87
管理
问题
When Oxford University raised the idea of establishing a business school six years ago, outraged Ionians unleashed (发起,释放) volleys of Ciceronian oratory, arguing that the groves of academe should be out of bounds to commerce. How times have changed. Frustrated by the British government’s reluctance to let the university charge red-world tuition fees, demoralized by mounting charges of elitism, with research and teaching stifled by inadequate state subsidies, the dons are realizing that capitalism might just be the key to their future. At the traditional 800-year-old institution, increasing numbers of them are calling for their university to be privatized.
That’s a hugely controversial proposal in a country that still clings fiercely to the ideal of providing a free, state-funded education to anyone who merits it. Prime Minister Tony Blair wants 50 percent of Britain’s under 30s in full-time education by 2006, and given his no new-taxes style, universities suspect they’ll be responsible for finding a large proportion of the $15 million that will cost. Already Oxford is having trouble paying salaries sufficient to attract top teachers; a full-time Professor gets $ 68,400 -- roughly half the salaries of their U. S. counterparts. For Oxford, long the global epitome(缩影) of top-drawer education, the question is whether the university’s days as a bastion (堡垒) of world-class excellence might be over.
Lately the issue seems to have taken on a new urgency. Newspapers reported mini-scandal just last week that a 19-year-old deaf student, Anastasia Fedotova, failed to win place despite high exam scores. Chancellor of the Exchequer Gordon Brown criticized the admissions system as" more reminiscent of the old boy network... than genuine justice in our society". This highlighted just how vulnerable Oxford remains to charges of elitism.
"More and more people are saying the only solution is independence," says classics professor Richard Jenkyns. In the end, Oxford may be hoping for some in-between solution. Since 1998 it has been pumping funds into a private company called ISIS Innovation, set up to commercialize researchers discoveries. Of a total of 28 fledging spin-offs, ail are still in business. While big payoffs are still a long way off, "that could quickly change", says managing director Tim Cook, "if one of them hits the jackpot. "More immediately, Oxford bigwigs report that permission to charge the full cost of tuition will almost certainly be given in government report due this November. Oxford still isn’t likely to let business interests run wild over its hallowed greensward. But it is learning that the academic freedom it so prizes can be preserved only at a price. [br] We can learn from the passage that _____.
选项
A、Oxford University will gradually become a private university like Harvard
B、Oxford University is beginning to think of commercial ways to collect money
C、the only solution to Oxford University’s problems is being independent
D、the British government will offer Oxford University more subsidies
答案
B
解析
推断题。第一段第一句提到,牛津大学6年前提出创办商业学校这一想法时,遭到很多牛津人的反对,最后一段又说到,牛津大学试图用商业的方式获取资金,因此,B 论述符合本文内容。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2978502.html
相关试题推荐
BillGatesbelievesthattheAmericanhighschoolsare"obsolete"in______.[br]
BillGatesbelievesthattheAmericanhighschoolsare"obsolete"in______.[br]
[originaltext]VirginiaBrownisintheninthgradeatAshleyHighSchoolS
Althoughthetwofirmsareinthesamebusiness,itwillbeachallengetointeg
CharterSchoolLotteryGambleswithKids’FuturesItseemslike
CharterSchoolLotteryGambleswithKids’FuturesItseemslike
CharterSchoolLotteryGambleswithKids’FuturesItseemslike
CharterSchoolLotteryGambleswithKids’FuturesItseemslike
CharterSchoolLotteryGambleswithKids’FuturesItseemslike
Businessandgovernmentleadersalsoconsidertheinflationratetobeanim
随机试题
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious(1)_____theconditions
WhichofthefollowingsentencesexpressesPROBABILITY?A、HemustpayMr.Farnham
Farmersusuallyuseploughstopreparetheirfieldsforplantingcrops.Plou
Peoplecannowavoidhavingtosortthroughalbumsfromseveraldifferentfr
在价值创造过程中,人力资源总是处于主动地位,是劳动过程中最积极、最活跃的因素,这
关于老年性阴道炎的描述,错误的是A.雌激素水平下降 B.阴道粘膜变薄 C.上
一病人需强烈刺激或反复高声呼唤才能被唤醒,醒后表情茫然,反应迟钝,只能作简单回答
关于胎膜早破的叙述中,正确的是()A.临产之前胎膜自然破裂 B.妊
搞清楚“什么是社会主义、怎样建设社会主义”,()。A.是邓小平理论首要的基本理论
2013-111.根据《中华人民共和国环评影响评价法》,关于环境影响后评价的规定
最新回复
(
0
)