首页
登录
职称英语
There he was America’s first President with a MBA, the man who loves to boa
There he was America’s first President with a MBA, the man who loves to boa
游客
2023-09-02
72
管理
问题
There he was America’s first President with a MBA, the man who loves to boast about his business back ground, whose presidential campaign raised unprecedented sums from corporate wallets and whose cabinet is stuffed with chief executives. But he said fiercely, by executives "breaching trust and abusing power". It was time for "a new ethic of personal responsibility in the business community". He was going to "end the days of cooking the books, shading the truth and breaking our laws".
Only months ago, the idea that George W Bush would publicly lambaste America’s cooperate bosses was laughable. As a candidate, borne on the wave of a decade-long economic boom and an unprecedented 18 year bull market, he cashed in on American’s love affair with corporate success. But things are different now. The stock market bubble has burst and, despite signs of economic recovery. Wall Street seems to be sunk in gloom. A string of scandals at some of America’s most high—flying firms—including Enron, Xerox. Tyco, Global Crossing and most recently, World Com--has radically changed the public mood.
As political pressure for reform increases, so too does the heart on Mr. Bush. Is the businessman’s president really prepared to take business on and push hard for reform? Despite the set jaw and aggrieved tone in New York. Probably not. Mr. Bush thinks the current crisis stems from a few bad-apple chief executives rather than the system as a whole. Hence his focus on tough penalties for corrupt businessmen and his plea f or higher ethical standards. The president announced the creation of a financial-crimes SWAT team, at the Justice Department to root out corporate fraud, and wants to double the maximum prison sentence for financial fraud from five to ten years. But he offered few concrete suggestions for systemic reform: little mention of changes to strengthen shareholders’ rights, not even an endorsement of the Senate corporate-reform bill.
There are few signs yet that cleaning up corporate America is an issue that animates the voters. Polls show that Americans have little faith in their business leaders, but politicians do not seem to be suffering as a result. Mr. Bush’s approval ratings have fallen from their sky-highs, but they are still very strong.
The president, therefore, need do no more than talk tough. This atone will convince ordinary Americans that he is on top of the issue. AS the economy rebounds and public outage subsides, the clamor for change will be quieter. Democratic attacks will fizzle, and far-reaching reform bills will be watered down before they become law. Politically, the gamble makes sense. Unfortunately for American capitalism, a great opportunity will be missed. [br] Which of the following statements about Mr. Bush is mentioned in this passage’?
选项
A、Mr. Bush is the second President with an MBA in American history.
B、Mr. Bush contributes a lot to decade-long economic boom.
C、Mr. Bush’s approval ratings are still high.
D、Mr. Bush didn’t get support in his presidential campaign,
答案
C
解析
细节题 。第四段最后一句Mr. Bush’s approval ratings have fallen from their sky-highs,but they are still very strong说,虽然布什的支持率有所下降,但还是很高。因此C项正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2978421.html
相关试题推荐
[originaltext]Americancollegesanduniversitiesconsideranumberofthing
Goodjobsarescarcethesedays,withroughly15millionAmericansoutofwo
Goodjobsarescarcethesedays,withroughly15millionAmericansoutofwo
[originaltext]DuringtheearlyAmericancolonialyears,cornwasmoreplent
[originaltext]DuringtheearlyAmericancolonialyears,cornwasmoreplent
[originaltext]DuringtheearlyAmericancolonialyears,cornwasmoreplent
TheAmericanideaofrespectinghumanrightscamefromseveralsources.Firs
TheAmericanideaofrespectinghumanrightscamefromseveralsources.Firs
TheAmericanideaofrespectinghumanrightscamefromseveralsources.Firs
TheAmericanideaofrespectinghumanrightscamefromseveralsources.Firs
随机试题
Increasingly,overthepasttenyears,people—especiallyyoungpeople—haveb
Howdoesabuildingcontractormostreadilyprovecompliancewiththebuildingc
Moreandmoreemployersaredemandingthatworkerswhosmokeorareoverweig
[originaltext]Inthenextfewdecades,peoplearegoingtotravelverydiff
[originaltext]W:Wasthemovieasgoodasyouexpected?M:Itwasmeaningful.
小学语文《矛与盾的集合》主要教学过程及板书设计 教学过程 (一)导入新课 画图激趣。 1.猜猜老师画的是什么?教师一边在黑板上画坦克一边让学生猜。 2
对于人员密集的建筑基地,下列哪一项是与规范要求不符?()A.基地应至少两面直
下列关于风险管理策略的说法,正确的有()。A.商业银行的信贷业务应是全面的
有一钢筋混凝土非预应力屋架,如图所示。已知:屋架混凝土强度等级为C30,节点集中
对酶的化学修饰调节特点的叙述,错误的是A.这类酶均具有无活性和有活性存在形式
最新回复
(
0
)