首页
登录
职称英语
[originaltext]W: Mr. Glieberman, do you see any change in high rate of broken m
[originaltext]W: Mr. Glieberman, do you see any change in high rate of broken m
游客
2023-08-31
89
管理
问题
W: Mr. Glieberman, do you see any change in high rate of broken marriages?
M: The divorce rate is beginning to level off and probably will begin to drop in the next year or two, though not significantly. The tightened economy has made it more difficult for troubled couples to handle all the costs associated with setting up separate households. Also, I believe there is a comeback of thought after the turbulent 60s and 70s that the family does have value. In the midst of change and family disintegration, people seem to have a greater desire now to create stability in their lives.
W: What is the divorce rate now?
M: About one in three marriages ends in divorce, a ratio far higher than it was twenty years ago when the philosophy was "we will tough it out no matter what." Society demands that for appearance’s sake we stay together. Divorce no longer carries much disgrace. There is no way, for example, that Ronald Reagan, a divorced man, could have been elected president in 1960, And there are countless other divorced politicians who, years age, would have been voted out of office if they had even considered a divorce, let alone gotten one. The same was true in the corporate structure where divorced people rarely moved up the executive ladder. Now corporations welcome a divorced man because they can shift him around the country without worrying about relocating his family or making certain that they are happy.
选项
A、They would have enjoyed a happier life.
B、They would have had difficulty being promoted.
C、They would have been shifted around the country.
D、They would have tasted little bitterness of disgrace.
答案
B
解析
What do we know about a divorced man in a company years ago from the conversation?
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2974641.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Goodmorning,MissWhite.I’mBillGreen.Yesterdayafternoon
[originaltext]M:Hello,darling.Didyouhaveagoodday?W:Notbad.Theusual
[originaltext]Thisistoday’ssportsnews.Intheworldoftennis,the
[originaltext]Whyaresofewtigersman-eaters?Whyarefewerthanthreepe
[originaltext]Whyaresofewtigersman-eaters?Whyarefewerthanthreepe
[originaltext]M:Lisa,doyouthinkwemaketoomuchuseoftinnedandfrozenfo
[originaltext]M:Lisa,doyouthinkwemaketoomuchuseoftinnedandfrozenfo
[originaltext]M:Hello.InternationalFriendsClub.CanIhelpyou?W:Oh,hell
[originaltext]M:Hello.InternationalFriendsClub.CanIhelpyou?W:Oh,hell
[originaltext]M:Haveyoucheckedallthedoorsandwindows?Andhaveyoubroug
随机试题
战争险()社会保障金[br]全损险()保险公司K、D
一篇文章选取的关键词越多,揭示文章主题就越深,可供搜索、利用的概率就越高。
患者,男,41岁。3小时前在睡眠中突发胸痛,有压抑感,伴大汗而来急诊。既往无类似
银行业金融机构应对存在重大环境风险、社会风险的客户进行名单制管理。()
患者,男性,50岁。慢性病毒性肝炎20年。近日出现消瘦、腹水、蜘蛛痣,肝在肋下未
宫颈与阴道黏膜可见散在的红色斑点,最可能的诊断为A.链球菌性阴道炎 B.念珠菌
案例七: 一般资料:求助者,女性,28岁,中学教师。 案例介绍:求助者由于与
中型机电设备分项报价表中供货分项类别的内容包括( )。A.主机和标准附件 B.
以下不属于债权相对性的是( )。A.债权主体的相对性 B.债权客体的相对性
运动时突然出现的胸痛和呼吸困难,查体左侧胸廓饱满,最可能是A.支气管哮喘 B.
最新回复
(
0
)