首页
登录
职称英语
Spending time in a bookshop can be most enjoyable, whether you are a book-l
Spending time in a bookshop can be most enjoyable, whether you are a book-l
游客
2023-08-31
64
管理
问题
Spending time in a bookshop can be most enjoyable, whether you are a book-lover or merely go there to buy a book as a present. You may even have entered the shop just to find shelter from a sudden shower. Whatever the reason, you can soon become totally unaware of your surroundings. The desire to pick up a book with an attractive dust-jacket is irresistible, although this method of selection ought not to be followed, as you might end up with a rather dull book. You soon become engrossed in some book or other, and usually it is only much later that you realize you have spend too much time there and must dash off to keep some forgotten appointment—without buying a book, of course.
This opportunity to escape the realities of everyday life is, I think, the main attraction of a bookshop. Them are not many places where it is possible to do this. A music shop is very much like a bookshop. You can wander round such places to your heart’s content. If it is a good shop, no assistant will approach you with the inevitable greeting: "Can I help you, sir?" You needn’t buy anything you don’t want. In a bookshop an assistant should remain in the background until you have finished browsing. Then, and only then. are his services necessary. Of course, you may want to find out where a particular section is, but when he has led you there, the assistant should retire discreetly and look as if he is not interested in selling a single book. You have to be careful not to be attracted by the variety of books in a bookshop. It is very easy to enter the shop looking for a book on, say, ancient coins and to come out carrying a copy of the latest best-selling novel and perhaps a book about brass-rubbing—something which had only vaguely interested you up till then. This volume on the subject, however, happened to be so well illustrated and the part of the text you read proved so interesting, that you just had to buy it. This sort of thing can be very dangerous. Apart from running up a huge account, you can waste a great deal of time wandering from section to section.
Book-seller must be both long-suffering and indulgent. There is a story which well illustrates this. A medical student had to read a text-book which was far too expensive for him to buy. He couldn’t obtain it from the library and the only copy he could find was in his bookshop. Every afternoon, therefore, he would go along to the shop and read a little of the book at a time. One day, however, he was dismayed to find the book missing from its usual place and was about to leave when he noticed the owner of the shop beckoning to him. Expecting to be told off, he went towards him. To his surprise, the owner pointed to the book, which was rocked away in a comer, "I put it there in case anyone was tempted to buy it," he said, and left the delighted student to continue his reading. [br] When you enter the bookshop to find a book, you will ______.
选项
A、become completely absorbed in the books without realizing where you are
B、become completely lost without any knowledge of your whereabouts
C、become completely unconscious in the bookshop
D、lose any sense of direction as to where you are
答案
A
解析
细节题。文章第一段第三句指出,你会很快被书本所吸引而完全不知自己身在何处,所以A正确。其他选项都不够准确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2973764.html
相关试题推荐
[originaltext]Climateresearchersstilldonotagreeonwhethertheearth
[originaltext]Climateresearchersstilldonotagreeonwhethertheearth
Teenagersarespendingmoremoneythanever.Justlastyear,31.6milliont
Teenagersarespendingmoremoneythanever.Justlastyear,31.6milliont
Thequestion______(是否该坦白交代)hastroubledhimforaweek.whethertoconfessorn
【S1】[br]【S2】A、whetherB、whyC、whenD、howB语义题。根据上下文,我们常问自己的问题和作者在文章之初问的问题是一致的,
Itisrightnowunclear______(减少碳的排放量是否可以缓解全球变暖).whetherglobalwarmingwould
Spendingtimeinabookshopcanbemostenjoyable,whetheryouareabook-l
Spendingtimeinabookshopcanbemostenjoyable,whetheryouareabook-l
Spendingtimeinabookshopcanbemostenjoyable,whetheryouareabook-l
随机试题
Servicerepresentativesareadvisedto______allcustomercomplaintstothecust
ThissectionmeasuresyourabilitytounderstandconversationsandlecturesinE
Shesatonthebenchinthepark,herchin______inherhand.A、wascuppedB、cuppe
Thecostofstagingtheyear2000OlympicsinSydneyisestimatedtobeast
下列()与开展电子数据交换(EDI)采购系统的评估有关。A.不断增加的信息技
课程资源中,具有内生性特征的是()A.非生命载体形式的课程资源 B.生命载体
某投资者卖出看涨期权的最大收益为()。A.权利金 B.执行价格-市场价格
自毁容貌征(Lesch-Nyhan综合征)主要是由于 A.嘌呤核苷酸从头合成障
下列关于波浪理论的描述正确的有()。A.—个完整的周期通常由8个子浪形成 B
黄前、黄后、黄左、黄右四人成立海洋有限责任公司,公司主要从事DVD光碟批发业务。
最新回复
(
0
)