首页
登录
职称英语
Will there ever be another Einstein? This is the undercurrent of conversatio
Will there ever be another Einstein? This is the undercurrent of conversatio
游客
2023-08-31
70
管理
问题
Will there ever be another Einstein? This is the undercurrent of conversation at Einstein memorial meetings throughout the year. A new Einstein will emerge, scientists say. But it may take a long time. After all, more than 200 years separated Einstein from his nearest rival, Isaac Newton.
Many physicists say the next Einstein hasn’t been born yet, or is a baby now. That’s because the quest for a unified theory that would account for all the forces of nature has pushed current mathematics to its limits. New math must be created before the problem can be solved. But researchers say there are many other factors working against another Einstein emerging anytime soon.
For one thing, physics is a much different field today. In Einstein’s day, there were only a few thousand physicists worldwide, and the theoreticians who could intellectually rival Einstein probably would fit into a streetcar with seats to spare.
Education is different, too. One crucial aspect of Einstein’s training that is overlooked is the years of philosophy he read as a teenager—Kant, Schopenhauer and Spinoza, among others. It taught him how to think independently and abstractly about space and time, and it wasn’t long before he became a philosopher himself.
"The independence created by philosophical insight is—in my opinion—the mark of distinction between a mere artisan(工匠) or specialist and a real seeker after truth, " Einstein wrote in 1944.
And he was an accomplished musician. The interplay between music and math is well-known. Einstein would furiously play his violin as a way to think through a knotty physics problem.
Today, universities have produced millions of physicists. There aren’t many jobs in science for them, so they go to Wall Street and Silicon Valley to apply their analytical skills to more practical—and rewarding—efforts.
"Maybe there is an Einstein out there today, " said Columbia University physicist Brian Greene, "but it would be a lot harder for him to be heard. "
Especially considering what Einstein was proposing.
"The actual fabric of space and time curving? My God, what an idea!" Greene said at a recent gathering at the Aspen Institute. "It takes a certain type of person who will bang his head against the wall because you believe you’ll find the solution. "
Perhaps the best examples are the five scientific papers Einstein wrote in his "miracle year" of 1905. These "thought experiments" were pages of calculations signed and submitted to the prestigious journal Annalen der Physik by a virtual unknown. There were no footnotes or citations.
What might happen to such a submission today?
"We all get papers like those in the mail, " Greene said. "We put them in the junk file. " [br] What was critical to Einstein’s success?
选项
A、His talent as an accomplished musician.
B、His independent and abstract thinking.
C、His untiring effort to fulfill his potential.
D、His solid foundation in math theory.
答案
B
解析
爱因斯坦所受的教育中被忽视的一个重要的方面是他十几岁时读了几年哲学方面的书籍…哲学教给他对于时间和空间如何去独立和抽象地思考…即他的独立和抽象思考能力是他成功的关键。题干中的critical是原文crucial的同义转述。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2972715.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Youshouldneverstrikeupaconversationwithamanonthest
[originaltext]M:Youshouldneverstrikeupaconversationwithamanonthest
[originaltext]M:Youshouldneverstrikeupaconversationwithamanonthest
[originaltext]M:Youshouldneverstrikeupaconversationwithamanonthest
[originaltext]M:Didyounoticetheyjustbuiltanothercoffeehouseacrossthe
【S1】[br]【S8】A、anotherB、additionalC、extraD、otherD语义理解。在上文中,作者指出了一个人们工作的根本原因
[originaltext]M:Ithinkyou’dbetterfindanotherpersontobeyourbadminton
[originaltext]M:Ithinkyou’dbetterfindanotherpersontobeyourbadminton
[originaltext]M:Ithinkyou’dbetterfindanotherpersontobeyourbadminton
[originaltext]M:Ithinkyou’dbetterfindanotherpersontobeyourbadminton
随机试题
Whatproblemisidentifiedwitheachofthefollowingnaturaldyes?ChooseSIXa
文人是可嘉奖的,因为他虚心,知道上进,并不拿身份,并不安本分。真的,文人对于自己,有时比旁人对于他还看得轻贱;他只恨自己是个文人,并且不惜费话、费力、费
PartⅡReadingComprehension(SkimmingandScanning)Directions:Inthispart,y
Directions:Forthispart,youareallowed30minutestowriteanessay.Sup
薄钢板用于制作空调机箱、水柜和气柜的一般厚度为()mm。A.2.0~3.0
下列各项中,属于发行条款中直接影响债券现金流确定的因素是()。A.基准利率
下列关于股份有限公司设立方式的说法,正确的有() I.股份有限公司的设立,可以
各种运输方式内外部的各个方面的构成和联系,就是( )。 A.运输系统
D由狄里赫莱收敛定理可得解,f(x)在x=π处收敛于
下列关于药品类易制毒化学品购销行为的说法,错误的是A.购买药品类易制毒化学品原料
最新回复
(
0
)