首页
登录
职称英语
As a wise man once said, we are all ultimately alone. But an increasing numb
As a wise man once said, we are all ultimately alone. But an increasing numb
游客
2023-08-29
32
管理
问题
As a wise man once said, we are all ultimately alone. But an increasing number of Europeans are choosing to be so at an ever earlier age. This isn’t the stuff of gloomy philosophical contemplations, but a fact of Europe’s new economic landscape, embraced by sociologists, real estate developers and ad executives alike. The shift away from family life to solo lifestyle, observes a French sociologist, is part of the " irresistible momentum of individualism" over the last century. The communications revolution, the shift from a business culture of stability to one of mobility and the mass entry of women into the workforce have greatly wreaked havoc on (扰乱) Europeans’ private lives.
Europe’s new economic climate has largely fostered the trend toward independence. The current generation of home-aloners came of age during Europe’s shift from social democracy to the sharper, more individualistic climate of American-style capitalism. Raised in an era of privatization and increased consumer choice, today’s tech-savvy (精通技术的) workers have embraced a free market in love as well as economics. Modern Europeans are rich enough to afford to live alone, and temperamentally independent enough to want to do so.
Once upon a time, people who lived alone tended to be those on either side of marriage — twenty something professionals or widowed senior citizens. While pensioners, particularly elderly women, make up a large proportion of those living alone, the newest crop of singles are high earners in their 30s and 40s who increasingly view living alone as a lifestyle choice. Living alone was conceived to be negative dark and cold, while being together suggested warmth and light. But then came along the idea of singles. They were young, beautiful, strong! Now, young people want to live alone.
The booming economy means people are working harder than ever. And that doesn’t leave much room for relationships. Pimpi Arroyo, a 35-year-old composer who lives alone in a house in Paris, says he hasn’t got time to get lonely because he has too much work. "I have deadlines which would make life with someone else fairly difficult." Only an ideal woman would make him change his lifestyle, he says. Kaufmann, author of a recent book The Single Woman and Prince Charming, thinks this fierce new individualism means that people expect more and more of mates, so relationships don’t last long if they start at all. Eppendorf, a blond Berliner with a deep tan, teaches in grade school in the mornings. In the afternoon she sunbathes or sleeps, resting up for going dancing. Just shy of 50, she says she’d never have wanted to do what her mother did — giving up a career to raise a family. Instead, "I’ve always done what I wanted to do: live a self-determined life." [br] What is said about European society in the passage?
选项
A、It has fostered the trend towards small families.
B、It is getting closer to American-style capitalism.
C、It has limited consumer choice despite a free market.
D、It is being threatened by irresistible privatization.
答案
B
解析
可定位在文中第2段前两句:Europe’s new economic climate has largely fostered the trendtoward independence.The current generation of home—aloners carne of age during Europe’s shift fromsocial democracy to the sharper,more individualistic climate of American-style capitalism.可以判断应该选择B项。A项未提及,C项与“increased consumer choice”意思不符,予以排除。D项与原文“raised in an era of privatization”意思也不一致。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2967972.html
相关试题推荐
[audioFiles]audio_eusm_j84_001(20082)[/audioFiles]A、BylearningEnglishalone.
Well-to-doparentsareincreasinglyoptingtosendtheirchildrentosingle-
Well-to-doparentsareincreasinglyoptingtosendtheirchildrentosingle-
Asfortheincreasingairpollution,___________________(我们必须清醒地认识到这是全人类共同面临的一种威胁
Videogameshavebecomeincreasinglypopularinbotharcadesandtheaverage
Videogameshavebecomeincreasinglypopularinbotharcadesandtheaverage
【B1】[br]【B4】A、conductingB、increasingC、growingD、leadingD句意理解。该句意为:阿司匹林是第二大自
Itisbecomingincreasinglyclearthatthestoryoftheglobaleconomyisa
Itisbecomingincreasinglyclearthatthestoryoftheglobaleconomyisa
Itisbecomingincreasinglyclearthatthestoryoftheglobaleconomyisa
随机试题
他除了发财之外别无他愿。Hehasnodesirebuttomakeafortune.//Hehasnootherdesiretha
【T1】一年前,世界各国政府为今后15年商定了一项雄心勃勃的可持续发展议程。(agreeon)他们认识到,人民的需求不太复杂,但的确需要改变我们经济和社会的运
Oldagehasalwaysbeenthoughtofastheworstagetobe;butitisnot【11】
手车、抽屉式成套配电柜推拉应灵活,无卡阻碰撞现象。动触头与静触头的中心线应一致,
下列哪项不是中医辨证论治的主要辩证方法()A.脏腑辨证 B.八纲辨证 C
(2017年)关于行政复议参加人的说法,正确的是( )。A.被申请人可以委托本机
病侧呼吸动度减弱伴叩诊为鼓音、呼吸音消失者,见于A.肺实变 B.肺气肿
共用题干 患者女性,急性阑尾炎合并穿孔,急诊在硬膜外麻醉下行阑尾切除术,术中顺
当教师把关注的焦点投向提高学生的成绩时,这个阶段是( )。A.关注生存阶段
某补偿器优点是制造方便、补偿能力大、轴向推力小、维修方便、运行可靠;缺点是占地面
最新回复
(
0
)