首页
登录
职称英语
[originaltext] About two percent of the population of the United States is o
[originaltext] About two percent of the population of the United States is o
游客
2023-08-29
76
管理
问题
About two percent of the population of the United States is of Asian origin—some five million people. Chinese, Japanese, and Philippines form the largest groups. However, there are also significant numbers of Asian-Indians, Pakistanis, Koreans, and Vietnamese now living in America. As a result of the war in Vietnam, some 350,000 refugees from that country have entered the United States since the early 1970s.
Chinese and Japanese workers were imported into the United States by employers in the late nineteenth and early twentieth centuries. Most of the Chinese settled in California, where they were employed mainly in heavy industries, such as mining and railroad construction. They were faced with intense prejudice and discrimination, especially from lower-class white people, who saw them as a source of threat to their jobs. The retreat of the Chinese into distinct Chinatowns was not primarily their choice, but was enforced by the hostility they faced. Since Chinese immigration was ended by law in 1882, the Chinese remained largely isolated from the wider society—at least until recently.
Most of the Japanese immigrants also settled in California and the other Pacific states. During World War II, following the attack on Pearl Harbor by Japan, all Japanese Americans in the United States were made to report to "relocation centers" which were effectively concentration camps. In spite of the fact that most of the Japanese were American citizens, they were compelled to live in the hastily established camps for the duration of the war.
Questions:
32. How many refugees came from Vietnam since the early 1970s?
33. Why did the lower-class white people in the United States treat Chinese immigrants with hostility?
34. Which of the following statements is NOT true?
35. Where did the first Japanese immigrants settle?
选项
A、Because they didn’t understand their language.
B、Because they saw them as a source of threat to their jobs.
C、Because their culture was very different from theirs.
D、Because they had very different appearances.
答案
B
解析
细节题。该题问“为什么美国下等白人对中国移民心怀敌意?”在文中提到They were faced with intense prejudice and discrimination,especially from lower-class white people,who saw them as a source of threat to their jobs.(……将他们视为对自己工作的威胁。)选项B是正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2967803.html
相关试题推荐
[originaltext]Americanwomenareusedtobeingindependent.Theyareusedt
[originaltext]Americanwomenareusedtobeingindependent.Theyareusedt
[originaltext]Americanwomenareusedtobeingindependent.Theyareusedt
[originaltext]TheAmericansbelievethatanybodycanbecomePresidentofth
[originaltext]M:(22)Today,weinviteMs.Linly-nfromInternationalLaborOrg
[originaltext]M:(22)Today,weinviteMs.Linly-nfromInternationalLaborOrg
[originaltext]M:(22)Today,weinviteMs.Linly-nfromInternationalLaborOrg
[originaltext]M:Whathappenedatyourfarmwhentheearthquakepassed?W:Oh,
[originaltext]W:Youarelateagain!We’vebeenexpectingyouforanhour.For
[originaltext]W:Youarelateagain!We’vebeenexpectingyouforanhour.For
随机试题
Thispoorcountryhasearthquakesinsomeareas,and_______.A、whileotherfamin
Therehasrarelybeenatoughertimetobeacarmaker,Squeezedbythecred
Peoplesometimeswonderabouthowtoensurefamily’sfinancialwell-being.F
下列关于上市公司股份锁定期的说法正确的有( )。 Ⅰ.控股股东持有的首次公开
A.微量清蛋白B.β-MC.FSHD.NaE.维生素C以上哪项可以引起尿血红蛋白
12.L在并联电路中,由于流过各电阻的电流不一样,因此,每个电阻的电压降也不一样
对人力资本的理解正确的是( )。A.人力资本具有潜在创造性 B.人力资本具有
下列属于限价委托的优点的是()。 A.执行指令容易B.成交迅速 C.
债权人的撤销权是指债权人对债务人所为的危害债权的行为请求法院予以撤销的权利,下列
下列关于工程造价计算中,说法错误的是()。A.工料单价=人工费+材料费+施工机
最新回复
(
0
)