首页
登录
职称英语
[originaltext] Mass media are tools of communication. Mass media allow us to
[originaltext] Mass media are tools of communication. Mass media allow us to
游客
2023-08-29
68
管理
问题
Mass media are tools of communication. Mass media allow us to record and pass information rapidly to a large, scattered audience. They extend our ability to talk to each other by helping us overcome barriers caused by time and space. There are various ways in which mass media make daily life easier for us. First, they inform and help us keep a watch on our world. They gather and pass on information we would be unlikely or unable to obtain on our own. Second, mass media help us to arrange our time and life. What we talk about and what we think about are greatly influenced by the media. When people get together, they tend to talk about certain happenings in the newspaper or on TV. Because we are exposed to differing points of view through different kinds of media every day, we are able to evaluate all sides of a certain issue. Third, the media are used to persuade people. A good example is advertisements through the media. Newspapers, magazines and TV are filled with all kinds of colorful, persuasive advertisements. Though many advertisements may not say openly that they want you to buy a certain product, they describe their products in such a way that you may want to buy them. Fourth, the media also entertain. All of the media make some efforts to try to entertain their audience. For instance, even though the newspaper is primarily a medium of information, it also contains entertainment features. Television, motion pictures, fiction books and some radio stations and magazines are devoted mainly to entertainment. It is estimated that in the future, the entertainment function of mass media will become even more important than it is now.
Questions:
32. Which of the following is NOT the function of mass media mentioned?
33. Why do people tend to talk about certain matters in newspapers or on TV?
34. How do advertisements make people purchase certain goods according to the passage?
35. Which of the following media is mainly devoted to information according to the passage?
选项
A、Because people are curious about the news.
B、Because people are exposed to differing views.
C、Because it is a fashion to do so.
D、Because it is easy for people to take care of each other.
答案
B
解析
推理判断题。同问题有关的原文的句子是When people get together,they tend to talk about certainhappenings in the newspaper or on TV.其上文是What we talk about and what we think about aregreatly irdluenced by the media.(我们所谈所想极大地受到媒体的影响.)其下文是Because we areexposed to differing points of view through different kinds of media every day…(因为我们每天暴露在存在不同观点的媒体之中……)选项A因为人们对新闻很好奇,选项C因为这样做很时尚。选项D因为人们相互照顾是很容易的,文中均未提及.所以答案是B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2967646.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Why,MarySmith.Ihaven’tseenyouforages.Howhaveyoubee
[originaltext]M:Hello.W:Hello,John.Thisis.FlorenceRichardson.I’msorry
[originaltext]M:Hello.W:Hello,John.Thisis.FlorenceRichardson.I’msorry
【B1】[br]【B11】[originaltext]Millionsofyoungpeoplearecreatingblogs.Mi
【B1】[br]【B9】[originaltext]Millionsofyoungpeoplearecreatingblogs.Mil
【B1】[br]【B7】[originaltext]Millionsofyoungpeoplearecreatingblogs.Mil
【B1】[br]【B6】[originaltext]Millionsofyoungpeoplearecreatingblogs.Mil
【B1】[br]【B5】[originaltext]Millionsofyoungpeoplearecreatingblogs.Mil
【B1】[br]【B2】[originaltext]Millionsofyoungpeoplearecreatingblogs.Mil
[originaltext]Themedicalworldisgraduallyrealizingthatthequalityof
随机试题
ASherwoodHouseisonlyastone’sthrowawayfromthecitycentreandyetprovi
Someoftheseonlineservicesarefree,whileothers______acharge.A、carryB、cas
SimonedeBeauvoir’sworkgreatlyinfluencedBettyFiredan’s—indeed,madeit
Tom’ssuccessinhiscareerwillbeagreat(satisfy)______tohisfamily.satisfa
A.硫喷妥钠 B.氯胺酮 C.羟丁酸钠 D.依托咪酯 E.丙泊酚能增高颅
猪带绦虫对人体造成的主要危害是A.小钩、吸盘的刺激破坏B.吸取大量营养C.毒性作
断路器出厂试验、交接试验及例行试验中,应进行中间继电器、时间继电器、(____)
FTP是一个( )协议,它可以用来下载和传送计算机中的文件。A.文件传输
下列不属于标准理财投资工具的是()。A.货币市场工具 B.衍生类金融工具 C
如图所示,正方形平板闸门AB,边长为1m,两侧水深h1=2m,h2=1m,此闸所
最新回复
(
0
)