首页
登录
职称英语
[originaltext] One source of a poor self-concept is an inaccurate self-perce
[originaltext] One source of a poor self-concept is an inaccurate self-perce
游客
2023-08-28
94
管理
问题
One source of a poor self-concept is an inaccurate self-perception. Such unrealistic pictures sometimes come from being overly hard on yourself, believing that you’re worse than the facts indicate. By learning to take a realistic view of yourself, it will be possible to see whether you have been selling yourself short. Of course, it would be foolish to deny that you could be a better person than you are, but it’s also important to recognize your strengths.
An unrealistically poor self-concept can also arise from the inaccurate feedback of others. Perhaps you are in an environment where you receive an excessive number of downer messages, many of which are undeserved, and a minimum of upper messages. We’ve known many housewives, for example, who have returned to college after many years spent in homemaking, where they received virtually no recognition for their intellectual strengths. It’s amazing that these women have the courage to come to college at all, so low are their self-concepts; but they do come, and[34]most are excited to find that they are much brighter and more competent intellectually than they suspected. In the same way, workers with overly critical supervisors, children with cruel "friends", and students with unsupportive teachers all tend to have low self-concepts owing to excessively negative feedback.
If you fall into this category, it’s important to put the unrealistic evaluations you receive to attention and then to seek out more supportive people who will acknowledge your value as well as point out your shortcomings. Doing so is often a quick and sure boost.
33. What can cause a poor self-concept according to the speaker?
34. What do we learn about the housewives who have returned to college after many years spent on homemaking?
35. What does the speaker suggest doing to eliminate poor self-concepts?
选项
A、Accepting both good and bad evaluations and ignoring them.
B、Paying attention to the negative feedback and seeking out for help.
C、Acknowledging your values and pointing out your shortcomings.
D、Trying to figure out the unrealistic evaluations by yourself.
答案
B
解析
短文提到,如果陷入糟糕的自我意识的状况,以下两种做法是很重要的:重视你所接收到的不切实际的评价;寻求更多承认你的价值的人的帮助.并让他们指出你的不足。B“重视负面反馈并寻求帮助”与文意相符,为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2964481.html
相关试题推荐
[originaltext]Theelephantisthebiggestfour-leggedanimalintheworld.
[originaltext]Theelephantisthebiggestfour-leggedanimalintheworld.
[originaltext]Yogabecomesverypopularnowadays,butitisimportantthat
[originaltext]Yogabecomesverypopularnowadays,butitisimportantthat
[originaltext]Wecanagreewithprimitivemanthatfoodisabasicneed,bu
[originaltext]M:Hello,Allen.ThisisCollinspeaking.Howareyou?Andhow’s
[originaltext]M:Hello,Allen.ThisisCollinspeaking.Howareyou?Andhow’s
[originaltext]W:Let’sdosomething!Whydon’twegooutfordinnerorgodanci
[originaltext]W:Let’sdosomething!Whydon’twegooutfordinnerorgodanci
[originaltext]W:Let’sdosomething!Whydon’twegooutfordinnerorgodanci
随机试题
UFOsWhatareUFOs?Ataroundthemiddleofthe20thcen
[originaltext]M:Allright...allright.You’vemadeyourpoint.Butafterall
UpcomingWorkshoponSaturday,March23SignsofArt10:00am-4:00
[originaltext]M:Theswitchinthebathroomisbrokenandweneedasocketfor
尿量减少可见于:()A.饮浓茶 B.糖尿病 C.严重烧伤 D.尿崩
A.摩擦使笔套带电 B.笔套靠近圆环时,圆环上、下部感应出异号电荷 C.圆环
基金营销环境分析中影响微观环境的因素包括()。A:竞争对手及公众B:股东支持
( )是指银行向个人发放的用于购买大额耐用消费品的人民币担保贷款。A.个人住房贷
在一定期间及特定的业务量范围内,关于成本与业务量关系,下列说法正确的有()。A.
A.描述流行病学研究 B.病例对照研究 C.队列研究 D.实验流行病学研究
最新回复
(
0
)