首页
登录
职称英语
[originaltext] Dreams are notoriously difficult to recall. In fact, if a dre
[originaltext] Dreams are notoriously difficult to recall. In fact, if a dre
游客
2023-08-20
70
管理
问题
Dreams are notoriously difficult to recall. In fact, if a dream ends before we wake up, we will not remember it.(19)The processes that allow us to create long-term memories largely lie inactive while we sleep, which is why most dreams are forgotten shortly after waking. As the brain awakens, it starts to turn on processes needed for long-term storage. Thus, if we wake straight out of a dream, we have a greater chance of remembering it. A study showed that people who have more brain-wave activity in their brain after waking from rapid-eye-movement sleep have better dream recall. The emotional content and logical consistency of a dream also affect how much of our dreams we remember.(20)One study found that less coherent dreams were harder to recall than the ones with strongly-felt content and organized plot lines. The dreams we are likeliest to retain—nightmares and other vivid, emotional dreams—are accompanied by greater arousal of brain and body and are therefore more likely to wake us up. Certain techniques can help increase dream recall. Anything that captures our attention immediately after waking interferes with dream recall. So just as you are falling asleep, keep reminding yourself that you want to remember your dreams. Let it be your last thought as you are drifting off. Keep a notepad and pen by the bed. When you first wake up, do not jump up or turn your attention to anything.(21)Even if you do not think you can remember a dream, take just a minute to see if there is any feeling or image you can describe. Following these simple steps may cause an entire dream to come flooding back.
19. Why do people forget most dreams soon after waking?
20. What dreams are harder to recall?
21. What should we do after waking up to recall dreams?
选项
A、Most dreams are too complicated for people to remember.
B、The brain cannot hold long-term memories during sleep.
C、Most people nowadays are suffering from memory loss.
D、Human brain cannot hold too many dreams at a time.
答案
B
解析
原因目的题。本题问的是为什么人们醒来后会忘记大多数的梦。短文开头提到,当我们睡觉的时候,能够帮我们创造长期记忆的过程大多都处于不活跃的状态,这就解释了为什么我们醒后会很快忘掉大多数的梦。由此可知,人们之所以会在醒来后忘记大多数的梦是因为人在睡觉时,大脑无法储存长期记忆。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2942482.html
相关试题推荐
[originaltext]Here’sBiographyofJohnMuir—JohnMuir’sownwritingstobri
[originaltext]Here’sBiographyofJohnMuir—JohnMuir’sownwritingstobri
[originaltext]Peoplewritetoaskmeifthere’scorrelationbetweenacademi
[originaltext]Peoplewritetoaskmeifthere’scorrelationbetweenacademi
[originaltext]M:Cathy,chaostheoryseemstobeabranchofphysicsormathema
[originaltext]M:Cathy,chaostheoryseemstobeabranchofphysicsormathema
[originaltext]W:Oh,hello,John.Areyouusingyourdictatingmachinethismor
[originaltext]W:Iwasshockedtohearofyourwife’sillness.Isshegoingto
[originaltext]W:Iwasshockedtohearofyourwife’sillness.Isshegoingto
[originaltext]W:Iwasshockedtohearofyourwife’sillness.Isshegoingto
随机试题
WhatdidJohnandhiswifelearnintheeveningclasses?[br][originaltext]
ChicagoPublicSchoolsofficialsaregivingthepublicanearlylookatthe
[originaltext]M:Hello!Youseemworried.CanIhelpyou?W:Oh,Ifeelsostra
建设工程项目质量的基本特性是指产品的()以及环境的协调性。A、适用性 B、
A.黄芩 B.黄连 C.苦参 D.龙胆 E.黄柏善清心经实火的药物是
维生素C注射剂中的亚硫酸氢钠为A.抛射剂B.增溶剂C.抗氧剂D.助悬剂E.金属离
产业增收是脱贫攻坚的主要途径和长久之策。以下举措不属于产业扶贫的是:A.种植特色
紫苏子除止咳平喘外,还有的功效是A.利水消肿 B.降逆止呕 C.润肠通便
企业之所以会愿意支付高工资,一个基本假设就是()。A.高工资可以提高员工的工作
员工所处的职位是决定员工个人()以及企业薪酬结构的重要基础,也是内部公平性的主要
最新回复
(
0
)