首页
登录
职称英语
[originaltext] A baby spends the first year of life learning to listen.(9)A
[originaltext] A baby spends the first year of life learning to listen.(9)A
游客
2023-08-18
124
管理
问题
A baby spends the first year of life learning to listen.(9)A newborn child comes equipped with a finely tuned pair of ears, but he doesn’t yet know how to use them. A buzz of meaningless noise surrounds him. No one sound means more than any other.(9)Unlike his ears, the hearing center of his brains is still immature. As the baby grows, two things happen. First, he becomes better at picking out certain sounds. Second, he begins to remember them.
This development is easy to see.(10)If you make a loud sound near a day old baby’s head, you will not see any reaction. Only a check on his pulse or breathing rate will show a change. But just two weeks later, the same noise will make him jerk. He may even turn his head toward you, now the human voice means something to him. If he hears another baby crying, he may cry. By his fourth to sixth week, sounds like the doorbell or the closing of a door no longer surprise him.
What is actually happening is that he is starting to learn to listen. He can select certain sounds and memorize them. When he hears that sound again, he can match it with the one he has heard before. These skills are basic to all learning.
At the same time these early hearing and language skills get under way, the child begins to practice making sounds. His first sounds are the discomfort sounds. These sounds are heard when he is not quiet or sleeping. These sounds mean nothing to him yet. To his mother they say he is wet, uncomfortable, or hungry.
Within the baby’s first month, another sound appears: the comfort sounds. These are different from the discomfort sounds.(11)As the child grows, his comfort sounds will use more of the vowels and consonants and rhythms which he will later use. These sounds will come together to form the first word. The special event will be long remembered by the proud parents.
Questions 9 to 11 are based on the passage you have just heard.
9. Why does a newborn baby have to spend the first year of his life learning to listen?
10. What’s a newborn baby’s reaction to a loud noise near him?
11. When does a baby begin to use more vowels and consonants?
选项
A、Because he likes learning.
B、Because his hearing center is still immature.
C、Because his ears are immature.
D、Because he wants to know how to use his ears.
答案
B
解析
细节题。文中提到:A newborn child comesequipped with a finely tuned pair of ears,but he doesn’t yetknow how to use them.由此可知C“耳朵未发育完全”和D“想知道如何使用耳朵”都与之不符,是错的。结合后面提到的“the hearing center of his brains is still immature”得出结论:新生儿之所以要用第一年的时间学习听音是因为虽然他们耳部发育已经成熟,但他们大脑的听力中心却没有发育成熟,故B项正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2936658.html
相关试题推荐
[originaltext]InBritainthebiggestnumberofworkingforeignerscomesfro
[originaltext]Peter:(19)ThelawontaxisisveryinterestingandIknowinLon
[originaltext]Peter:(19)ThelawontaxisisveryinterestingandIknowinLon
[originaltext]Peter:(19)ThelawontaxisisveryinterestingandIknowinLon
[originaltext]OneofNewYork’smostbeautifulandvaluablebuildingsisin
[originaltext]Ababyspendsthefirstyearoflifelearningtolisten.(9)A
[originaltext]Ababyspendsthefirstyearoflifelearningtolisten.(9)A
[originaltext]Ababyspendsthefirstyearoflifelearningtolisten.(9)A
[originaltext]W:Hi,Scott,haveyouheardaboutDianarecently?M:No,Ihave
[originaltext]W:Hi,Scott,haveyouheardaboutDianarecently?M:No,Ihave
随机试题
HowExerciseMakesYouSmarterExercisedoesmorethanbu
Wereitnotforitssturdyclarity,itslurkingwit,itshomelyfiguration,its
柱吊升中所受振动较小,但对起重机的机动性要求高,一般采用自行式起重机的起吊方式为
非货币性资产交换具有商业实质且公允价值能够可靠计量的,换出资产公允价值与其账面价
下列说法不正确的是A开窍药主要用于心神不宁证 B开窍药味辛,其气芳香,入心经
某置业公司拟建一商场,商场地上6层、地下1层,单层建筑面积4560m2,建筑高度
有一种电子铃,每到整点就响一次铃,每走9分针亮一次灯。正午12点时,它既亮灯又响
与肺主一身之气密切相关的是A.元气 B.宗气 C.营气 D.卫气 E.中
体检条款主要适用于()。 A.失能收入损失保险 B.护理保险 C.疾病保险
工地拼装的大型普通低碳钢容器的组装焊缝的焊后热处理方法为()。A.正火加中
最新回复
(
0
)