首页
登录
职称英语
When Harvard student Mark Zuckerberg launched the facebook. com in Feb. 2004
When Harvard student Mark Zuckerberg launched the facebook. com in Feb. 2004
游客
2023-08-16
71
管理
问题
When Harvard student Mark Zuckerberg launched the facebook. com in Feb. 2004, even he could not imagine the forces it would let loose. His intent was to connect college students. Facebook, which is what this website rapidly evolved into, ended up connecting the world.
To the children of this connected era, the world is one giant social network. They are not bound—as were previous generations of humans—by what they were taught. They are only limited by their curiosity and ambition. During my childhood, all knowledge was local. You learned everything you knew from your parents, teachers, preachers, and friends.
With the high-quality and timely information at their fingertips, today’s children are rising above the fears and biases of their parents. Adults are also participating in this revolution. India’s normally tame middle class is speaking up against social ills. Silicon Valley executives are being shamed into adding women to their boards. Political leaders are marshalling the energy of millions for elections and political causes. All of this is being done with social media technologies that Facebook and its competitors set free.
As does every advancing technology, social media has created many new problems. It is commonly addictive and creates risks for younger users. Social media is used by extremists in the Middle East and elsewhere to seek and brainwash recruits. And it exposes us and our friends to disagreeable spying. We may leave our lights on in the house when we are on vacation, but through social media we tell criminals exactly where we are, when we plan to return home, and how to blackmail(敲诈) us.
Governments don’t need informers any more. Social media allows government agencies to spy on their own citizens. We record our thoughts, emotions, likes and dislikes on Facebook; we share our political views, social preferences, and plans. We post intimate photographs of ourselves. No spy agency or criminal organization could actively gather the type of data that we voluntarily post for them.
The marketers are also seeing big opportunities. Amazon is trying to predict what we will order. Google is trying to judge our needs and wants based on our social-media profiles. We need to be aware of the risks and keep working to alleviate the dangers.
Regardless of what social media people use, one thing is certain: we are in a period of accelerating change. The next decade will be even more amazing and unpredictable than the last. Just as no one could predict what would happen with social media in the last decade, no one can accurately predict where this technology will take us. I am optimistic, however, that a connected humanity will find a way to uplift itself. [br] What is the author’s greatest concern with social media technology?
选项
A、Individuals and organizations may use it for evil purposes.
B、Government will find it hard to protect classified information.
C、People may disclose their friends’ information unintentionally.
D、People’s attention will be easily distracted from their work in hand.
答案
A
解析
推断题。根据题干中的关键词 greatest concern 以及题文同序的原则可以定位到第四段第一句:As does every advancing technology, social media has created many new problems. 题干中的 concern 正是对 new problems的同义替换。接着文章分别列举其产生的问题,诸如中东组织使用信息技术招募新成员并对其洗脑、它会暴露我们和朋友的信息、会让我们受到敲诈等。能将这些信息概括起来的只有选项A,其中既提到组织,又提到个人,所以正确答案是A)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2930366.html
相关试题推荐
[originaltext]Iwanttothankallofthestudentswhoareheretoday.AndI
[originaltext]Iwanttothankallofthestudentswhoareheretoday.AndI
[originaltext](9)Studentswhostruggledearlyonwithbasicreadingandma
[originaltext](9)Studentswhostruggledearlyonwithbasicreadingandma
[originaltext]Manycollegestudentshavegivenuptakingclassnotesbyhan
[originaltext]StudentsinAmericanschoolslearnfromanearlyagetogive
[originaltext]ResearchersatHarvardMedicalSchool’saffiliatedHebrewSen
[originaltext]ResearchersatHarvardMedicalSchool’saffiliatedHebrewSen
Whenthejobmarketworsens,manystudentsfiguretheycan’tindulge(沉溺于)in
Whenthejobmarketworsens,manystudentsfiguretheycan’tindulge(沉溺于)in
随机试题
Untilrelativelyrecently,sportsfilmsrarelysucceededattheboxoffice
Itisimpliedinthefirstparagraphthat______.[br]Ifyoudonotwasteinth
A. B. C. D.
设32位浮点数格式如下。以下关于浮点数表示的叙述中,正确的是()。若阶码采用
对直接经验和间接经验的说法正确的是()A.学生以学习直接经验为主 B.学生学
检查者双手交叉按压病人两侧髂嵴,如骨盆伤处出现疼痛为A.4字征阳性 B.挤
德育过程必须遵循知、情、意、行的顺序,以知为开端,以行为终结。
期货市场在宏观经济中的作用有()。A.为政府制定宏观经济政策提供参考依据 B
《希波克拉底誓言》蕴涵了医学伦理学的A.不伤害原则、为患者利益原则和尊师原则
下列成本分析的方法中属于综合成本的分析方法的是()。A.竣工成本分析 B.成
最新回复
(
0
)