首页
登录
职称英语
[originaltext] [9] Many people enjoy secret codes. The harder the code, the m
[originaltext] [9] Many people enjoy secret codes. The harder the code, the m
游客
2023-08-12
79
管理
问题
[9] Many people enjoy secret codes. The harder the code, the more some people will try to figure it out. In war time, codes are especially important. They help army send news about battles and the size of enemy forces. Neither side wants its codes broken by the other. [11] One very important code was never broken. It was used during World War Ⅱ by the Americans. It was a spoken code never written down. And it was developed and used by Navajo Indians. They were called “the Navajo code talkers”. The Navajos created the code in their own language. Navajo is hard to learn, and only a few people know it. So it was pretty certain that the enemy would not be able to understand the code talkers. In addition, the talkers used code words. They called a submarine an iron fish and a small bomb thrown by hand a potato. If they wanted to spell something, they used code words for letters of the Alphabet. For instance, the letter A was ant or apple or ax.
The code talkers worked mostly in the islands in the Pacific. One or two would be assigned to a group of soldiers. They would send messages by field telephone to the code talker in the next group. And he would relay the information to his commander. [10] The code talkers played an important part in several battles. They helped troops coordinate their movements and attacks. After the war, the U.S. government honored them for what they had accomplished. Theirs was the most successful wartime code ever used.
Questions 9 to 11 are based on the passage you have just heard.
9.What does the speaker say many people enjoy doing?
10.What do we learn about the Navajo code talkers?
11.What is the speaker mainly talking about?
选项
A、Learning others’ secrets.
B、Searching for information.
C、Decoding secret messages.
D、Spreading sensational news.
答案
C
解析
浏览四个选项,根据选项中出现的learning,searching,decoding,spreading等词可以推测,该题可能涉及要做的事情等内容。题干问的是据讲话者所说,很多人喜欢做什么。短文开头提到,很多人都喜欢密码,密码越难,就有越多的人想要破解它。故答案为C(破解秘密信息)。A项(了解别人的秘密)、B项(搜寻信息)和D项(传播耸人听闻的新闻)原文均未提及,故排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2920574.html
相关试题推荐
[originaltext]Narrator:Listentopartofalectureinanarchaeologyclass
[originaltext]Narrator:Listentopartofalectureinanarchaeologyclass
[originaltext]Narrator:ListentopartofalectureinaBiologyclass.Pr
[originaltext]Narrator:ListentopartofalectureinaBiologyclass.Pr
[originaltext]Fast-foodrestaurantsareverypopularintheUnitedStates.
[originaltext]Sowe’vealreadytalkedabitaboutthegrowthofextremespo
[originaltext]W:I’vebeenreadingaboutanewhealthysnackfood.It’smadefr
[originaltext]W:I’vebeenreadingaboutanewhealthysnackfood.It’smadefr
[originaltext]W:I’vebeenreadingaboutanewhealthysnackfood.It’smadefr
[originaltext]W:Goodmorning,Chuck,areyoualsoherewaitingforProfessorJ
随机试题
Nowresearchersaredirectingmoreattentiontothesocialandculturalimpetus
A.attemptB.chargedC.crucialD.delicateE.essentiallyF.eventually
"We’relateandtheplayhasstarted.""Iwonderhowlongago______."A、diditb
Thestrikeisgoingonasboththemanagementandworkersare__________.A、incomp
[originaltext]Ifyoufeeltiredallthetime,youdon’tnecessarilyneedto
小鸡的一家 3.基本要求: (1)试讲时间约10分钟; (2)完整演唱
以下属于路基的几何的要素有( )。A.道路纵坡 B.路基宽度 C.路基高度
(2016年真题)期货从业人员受到机构处分,或者从事的期货业务行为涉嫌违法违规被
《土地管理法》规定,国家实行占用耕地补偿制度。下列关于这一制度的哪一表述是错误的
患者,女,13岁。进行性开口困难7年,5岁时曾发生颏部对冲性损伤。现检查面部明显
最新回复
(
0
)