首页
登录
职称英语
The public must be able to understand the basics of science to make informed
The public must be able to understand the basics of science to make informed
游客
2023-08-08
64
管理
问题
The public must be able to understand the basics of science to make informed decisions. Perhaps the most dramatic example of the negative consequences of poor communication between scientists and the public is the issue of climate change, where a variety of factors, not the least of which is a breakdown in the transmission of fundamental climate data to the general public, has contributed to widespread mistrust and misunderstanding of scientists and their research.
The issue of climate change also illustrates how the public acceptance and understanding of science (or the lack of it) can influence governmental decision-making with regard to regulation, science policy and research funding.
However, the importance of effective communication with a general audience is not limited to hot issues like climate change. It is also critical for socially charged neuroscience issues such as the genetic basis for a particular behavior, the therapeutic potential of stem cell therapy for neurodegenerative diseases, or the use of animal models, areas where the public understanding of science can also influence policy and funding decisions. Furthermore, with continuing advances in individual genome (基因组) sequencing and the advent of personalized medicine, more non-scientists will need to be comfortable analyzing complex scientific information to make decisions that directly affect their quality of life.
Science journalism is the main channel for the popularization of scientific information among the public.
Much has been written about how the relationship between scientists and the media can shape the efficient transmission of scientific advances to the public. Good science journalists are specialists in making complex topics accessible to a general audience, while adhering to scientific accuracy.
Unfortunately, pieces of science journalism can also oversimplify and generalize their subject material to the point that the basic information conveyed is obscured or at worst, obviously wrong. The impact of a basic discovery on human health can be exaggerated so that the public thinks a miraculous cure is a few months to years away when in reality the significance of the study is far more limited.
Even though scientists play a part in transmitting information to journalists and ultimately the public, too often the blame for ineffective communication is placed on the side of the journalists. We believe that at least part of the problem lies in places other than the interaction between scientists and members of the media, and exists because for one thing we underestimate how difficult it is for scientists to communicate effectively with a diversity of audiences, and for another most scientists do not receive formal training in science communication. [br] What does the author say is the problem with science journalism?
选项
A、It is keen on transmitting sensational information.
B、It tends to oversimplify people’ s health problems.
C、It may give inaccurate or distorted information to the public.
D、It may provide information open to different interpretations.
答案
C
解析
细节题。原文第五段第一句提到,不幸的是,一些科学新闻也可能会过于简化和概括它们的主题内容,以至于所传递的基本信息不清楚,最糟糕的是,有时信息明显是错误的。由此可知,作者认为科学新闻有时候向公众传播的信息是不准确或者是错误的,故答案为C。A、D两项原文均未提及,故排除。原文提到的是科学新闻过于简化它们的主题内容,而不是过度简化人们的健康问题,B项与原文内容不符,故排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2909490.html
相关试题推荐
[originaltext]BothJohnandSuejoinedthestaffofasuccessfulpublicrel
[originaltext]BothJohnandSuejoinedthestaffofasuccessfulpublicrel
[originaltext]W:Idon’tunderstandhowtheinventorearnsmoneyfromtheinven
[originaltext]W:Idon’tunderstandhowtheinventorearnsmoneyfromtheinven
[originaltext](13)Westerndoctorsarebeginningtounderstandwhattraditi
HowCanGirlsWininMathandScience?A)Mathisacumulat
HowCanGirlsWininMathandScience?A)Mathisacumulat
HowCanGirlsWininMathandScience?A)Mathisacumulat
HowCanGirlsWininMathandScience?A)Mathisacumulat
HowCanGirlsWininMathandScience?A)Mathisacumulat
随机试题
PeopleallovertheworldwritetoBigBen.They【C1】______sendbirthdaypresents
《德伯家的苔丝》中苔丝的不幸是下面哪些原因造成的()A.经济悲剧 B.社会悲
关于后张法预应力(无粘结)钢筋张拉的说法,正确的是()。A.预应力混凝土楼盖中
奥美拉唑抑制胃酸分泌的机制是A.使H-K-ATP酶永久失活 B.拮抗H受体
女,27岁。GP,平时月经规律,停经40天,右下腹剧痛4小时伴头晕、肛门坠胀感。
A.高血压脑出血 B.脑梗死 C.颅内巨大脑膜瘤 D.大脑半球单发转移瘤
畜肉中,猪肉的脂肪含量最高,羊肉次之,牛肉最低。( )
共用题干 HelpYourChildBecomeaReaderEnc
1862年,美国林肯总统批准了《莫雷尔法》,要求各州开办或资助农业和机械工艺类学
以下哪一种菌属在加速龋病的发展中可能起主要作用A.变形链球菌 B.放线菌 C
最新回复
(
0
)