首页
登录
职称英语
[originaltext]Scientists who study the earth tell us that the continents and oc
[originaltext]Scientists who study the earth tell us that the continents and oc
游客
2023-08-07
61
管理
问题
Scientists who study the earth tell us that the continents and ocean floors are always moving. Sometimes, this movement is violent and might result in great destruction. Today, we examine the process that causes earthquakes. Scientists now know that the surface of the earth is not as permanent as it had been thought. Scientists explain that the surface of our planet is always in motion. Continents move about the earth like huge ships at sea. They float on pieces of the earth’s outer skin, or crust. Only since the 1960s have scientists begun to understand that the earth is a great, living structure. Some experts say this new understanding is one of the most important revolutions in scientific thought. The revolution is based on the work of scientists who study the movement of the continents —a process called plate tectonics. Earthquakes are a result of that process. Plate tectonics is the area of science that explains why the surface of the earth changes and how those changes cause earthquakes. Tectonic plates can cause earthquakes as they move. Modern instruments show that about 90% of all earthquakes take place along a few lines in several places around the earth. These lines follow underwater mountains, where hot liquid rock flows up from deep inside the planet. Other earthquakes take place at the edges of continents. Pressure increases as two plates move against each other. When this happens, one plate moves past the other, suddenly causing the earth’s surface to split. Earthquakes are among the most frightening events that nature can produce. At times like these, we remember that the ground is not as solid and unchanging as people might like to think.
13. What may lead to earthquakes according to the passage?
14. What do the experts say about this new understanding?
15. Where do earthquakes likely happen?
选项
A、It shows the structure of the earth.
B、It leads to new changes.
C、It may not be true.
D、It is an important revolution in scientific thought.
答案
D
解析
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2906484.html
相关试题推荐
[originaltext]Objectsthatarevibratingmakesounds.Rhythmicsoundvibrations
[originaltext]Inorderforachemicaltobeconsideredadrug,itmusthavethe
[originaltext]Inorderforachemicaltobeconsideredadrug,itmusthavethe
[originaltext]Hi,everybody.AsIsaidinmyStateoftheUnionaddress,weliv
[originaltext]Hi,everybody.AsIsaidinmyStateoftheUnionaddress,weliv
[originaltext]Hi,everybody.AsIsaidinmyStateoftheUnionaddress,weliv
[originaltext]IntheUnitedStates,manypeopleoncelivedinlarge,two-and-th
[originaltext]Easterisamixofthreetraditions:Pagan,HebrewandChristian.
[originaltext]Easterisamixofthreetraditions:Pagan,HebrewandChristian.
[originaltext]W:2millionhighschoolseniorsaregearingupthisfalltoappl
随机试题
[originaltext]M:Hello,Mary.Fancymeetingyouhere!W:Hi,Peter.Yes,I’mhe
[originaltext]Anearthquakemeasuring6.7ontheRichterscalehashitnort
目前宏观经济学对于短期和长期的经济表现有何共识?请运用AD-AS模型画图说明在需
在人类听觉范围内,耳内肌对大部分频率都可引起反应,但最有效频率是A.250~10
根据《混凝土结构工程施工质量验收规范》(GB50204-2002)的规定,以下对
根据内部控制要求,企业下列人员中,可以承担向客户寄送应收账款对账单职责的是:A.
Lb4A2126变压器瓦斯继电器的安装,要求导管沿油枕方向与水平面具有()
党的十九届五中全会强调要加强和创新社会治理,畅通和规范社会工作者参与社会治理的途
共用题干 一般资料:求助者,男性,46岁,会计。案例介绍:求助者半年前调入某单
根据规定,下列关于破产债权确认说法中,正确的有()。A.债权人申报的债权一般需要
最新回复
(
0
)