首页
登录
职称英语
No one quite knows how many tunnels have been dug under London. Some of the
No one quite knows how many tunnels have been dug under London. Some of the
游客
2023-08-04
59
管理
问题
No one quite knows how many tunnels have been dug under London. Some of the city’s many underground channels have been subject to the Official Secrets Act. Others are so old they have fallen into disuse and been forgotten. Nonetheless, anyone walking through central London can reckon that the busy streets around them are mirrored in criss-crossing (十字交叉) tunnels below. The world’s first subterranean (地下的) railway, the London Underground, opened in the city 150 years ago. Last month the first tunnel for Crossrail, an ambitious 15 billion ($24 billion) new railway project running across London, was completed. It lies 40 meters below the surface of the city, a wonder of engineering. Why does London do so much tunneling?
London has evolved tightly packed, with narrow streets and alleyways spreading out across it like arteries. Between 1801 and 1851 its population grew from around 960,000 to over 2.5 million. Railway lines terminated at the edges of the city, as it was then defined, at Paddington and Victoria. As visitors and workers flocked to the city, its central roads became increasingly congested. Underground railways were built in 1863 to relieve the choked streets. Not everyone liked the early metro system, particularly as the trains still ran on sooty (煤烟熏黑的) steam engines. "I had my first experience of Hades today," spluttered R.D. Blumenfeld, an American journalist, in 1887, "
and if the real thing is to be like that I shall never do anything wrong.
" As the wealthiest city in the world at the time, London’s private investors could afford to sink money into the tunneling schemes.
London’s congestion created the need for tunnels and its booming economy provided the financing. But what made them feasible was the city’s location. The clay on which most of the city is built provided an excellent tunneling medium. It is soft enough to be excavated easily, but impermeable (防渗透的) enough to stay dry. Once it is dug through it will not crumble. It has a "stand-up time", says Roger Bridge of the British Tunneling Society—when the first Crossrail tunnel was being built, parts of the section could be bored out and then explored as the clay stayed in place. Harder rock would require more powerful machines or explosives to dig through it. In contrast, cities such as Dublin are built on a mixture of sandstone and boulder clay. The boulders make it difficult to mine through, while the sand absorbs water, making it less sturdy. Before the development of better technology, such as pressure-balance machines, such conditions made tunneling tricky. Indeed, parts of south London have fewer tunnels than the centre because fewer of its neighborhoods are built on clay. [br] What do we learn about the London Underground from the passage?
选项
A、It was popular among all the citizens at the beginning.
B、It was the first underground railway in the world.
C、It cost twenty-four billion dollars in total.
D、It was opened in the city 510 years ago.
答案
B
解析
细节题。根据题干中的the London Underground定位到原文第一段。该段第五句中明确提到,150年前,伦敦地铁,即世界第一条地铁在伦敦建成。由此可知,D项表述错误,而B项表述正确。原文第二段第六句中指出,并不是每个人都喜欢早期的地铁,可知A项表述不符合原文。原文第一段中确实提到了240亿美元这一数据,但是它只是说的是上个月新建成的一条横跨伦敦的地铁隧道的费用,因此排除C项,故选B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2896685.html
相关试题推荐
NoonequiteknowshowmanytunnelshavebeendugunderLondon.Someofthe
NoonequiteknowshowmanytunnelshavebeendugunderLondon.Someofthe
NoonequiteknowshowmanytunnelshavebeendugunderLondon.Someofthe
NoonequiteknowshowmanytunnelshavebeendugunderLondon.Someofthe
NoonequiteknowshowmanytunnelshavebeendugunderLondon.Someofthe
Whatarethemainfeaturesofthecubistpaintings?[br]Thefactthattunnelsf
随机试题
AsevidencethattheEarth’satmosphereiswarmingcontinuestoaccumulate,
ThemenuatSpyce,whichopenstodayindowntownBoston,isn’tnoticeablydif
Writeareportonaclassofstudentsbuyingbooksbetween2005and2015.Writea
编制附着式升降脚手架作业专项施工方案要针对的是()。A、提升质量和保证工期 B
中风阴闭和阳闭的区别在于有无A.气滞 B.肝风 C.火热 D.痰浊 E.
战汗之后,如汗出热退脉缓,此为A.邪去正安B.邪盛正衰C.疾病恶化D.邪热入里E
酸枣仁不具备以下哪项药理作用()。A.镇静、催眠B.抗心律失常C.降血脂D.降
当发生下列(____)情况时,应修订变电站专用规程通用规程发生改变,专用规程与此
膜结合的酪氨酸蛋白激酶A.H-ras B.erb C.c-myc D
共用题干 男性,55岁。查体发现肝硬化5年,3天前与朋友聚餐时出现呕血,鲜红色
最新回复
(
0
)