首页
登录
职称英语
Europe’s Monetary Union (EMU) is a huge economic experiment. Nobody really knows
Europe’s Monetary Union (EMU) is a huge economic experiment. Nobody really knows
游客
2023-08-01
72
管理
问题
Europe’s Monetary Union (EMU) is a huge economic experiment. Nobody really knows what is going to happen. The fans of EMU say that it will cut trading costs and create a true single market. This could unleash a new economic dynamism that will strengthen companies, create jobs and ensure stocks. They predict that prices in many EMU countries will come down and boost the spending power of consumers, which in turn will help the economy.
The critics of the single market currency say that it is the first step towards a closer political union, creating a European super state. They warn that a centrally set interest rate will not suit all regions of the euro-zone and could actually increase the economic tensions in Europe.
Whatever the outcome, no move towards integrating Europe has ever been so bold. The governor of the French national bank likens it to launching a rocket, others say they are thrilled that a project talked about since the 1960s and long doubted is now happening.
The euro and its guardian, the European Central Bank, will now have to prove themselves in the world economy and the world’s financial system. On 1 January 1999, the euro became the official currency. From then on, the value of the euro against the dollar and all other currencies, including those of the four Member States staying out of the euro zone, will fluctuate according to market conditions.
Although euro notes and coins will not appear until 1 January 2002, the new currency can be used by consumers, retailers, companies of all kinds and public administrations from 1 January 1999 in the form of "written money" -- that is, by means of checks, traveler’s checks, bank transfers, credit cards and electronic purses.
选项
A、Thrilled.
B、Suspicious.
C、Optimistic.
D、Neutral.
答案
D
解析
推断题。本文开始提到欧洲货币统一是“a huge economic experiment”(大型的经济试验)。无人知道“what is going to happen”(将发生什么);接下来列举了欧元支持者与反对者两方面的看法,参见第一段第三句The fans of EMU say...,第二段第一句The critics of the single currency say...由此可推知作者对欧元的未来保持客观中立的态度。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2888021.html
相关试题推荐
Exerciseisgoodforyou,butmostpeoplereallyknowvery【B1】abouthowto
WeknowfromthefirstparagraphthatnorthEuropeansspendtheirsparetime___
Youarebusyfillingouttheapplicationformforapositionyoureallyneed
[audioFiles]audio_eufm_j10_001(20082)[/audioFiles]A、Shereallywantstogetinv
Withinthe1980sandearly’90s,theearningsofwomenofalleconomiclevelswe
Withinthe1980sandearly’90s,theearningsofwomenofalleconomiclevelswe
Withinthe1980sandearly’90s,theearningsofwomenofalleconomiclevelswe
Withinthe1980sandearly’90s,theearningsofwomenofalleconomiclevelswe
Withinthe1980sandearly’90s,theearningsofwomenofalleconomiclevelswe
Withinthe1980sandearly’90s,theearningsofwomenofalleconomiclevelswe
随机试题
[originaltext]M:Hey,Lisa.Wanttograblunchwithme?W:Sure.M:Yeah.Yous
Somepeoplesaylovemakestheworldgoaround.Otherssayitisnotlove:
根据《民用建筑设计通则》(GB50352-2005),17层的住宅建筑,按住宅建
设某无向图的顶点个数为n,则该图最多(42)条边;若将该图用邻接矩阵存储,则矩阵
老年人预防哮喘夜间发作及运动性发作,首选A.注射肾上腺素B.口服糖皮质激素C.沙
避雷器材料验收项目有()(A)电阻片 (B)外套 (C)隔弧筒、绝缘
按小儿手心热甚于额上热者为A.内伤发热 B.外感发热 C.表热 D.里热
下列关于胰岛细胞分泌激素的叙述,哪项是正确的?( )A.A细胞分泌胰多肽 B
经销商汽车贷款的贷款期限不得超过( )。A.1年 B.3年 C.2年 D
(2019年真题)关于园区发展规划的说法,正确的是( )。A.园区发展规划独立于
最新回复
(
0
)