首页
登录
职称英语
[originaltext] We can read of things that happened 5000 years ago in the Near
[originaltext] We can read of things that happened 5000 years ago in the Near
游客
2023-07-31
75
管理
问题
We can read of things that happened 5000 years ago in the Near East, where people first learned to write. But there are some parts of the word where even now people cannot write. The only way that they can preserve their history is to recount it as sagas—legends handed down from one generation to another. These legends are useful because they can tell us something about migrations of people who lived long ago, but none could write down what they did.
Anthropologists wondered where the remote ancestors of the Polynesian peoples now living in the Pacific Islands came from. The sagas of these people explain that some of them came from Indonesia about 2000 years ago.
But the first people who were like ourselves lived so long ago that even their sagas, if they had any, are forgot ten. So archaeologists have neither history nor legends to help them to find out where the first ’modern men’ came from.
Fortunately, however, ancient men made tools of stone, especially flint, because this is easier to shape than other kinds. They may also have used wood and skins, but these have rotted away. Stone does not decay, and so the tools of long ago have remained when even the hones of the men who made them have disappeared without trace.
选项
A、How Indonesia came to be inhabited.
B、How the Polynesian islands came to be inhabited.
C、How the Polynesian people traveled from Indonesia.
D、How the sagas told by ancient people were written.
答案
B
解析
[听力原文]
What have anthropologists been curious about?
[听前预测] 四个选项均以how开头,一般情况下应考查某种方式,但根据四个选项内容来看,四个选项主题各不相同,由此推测本题能与某个主题有关。
[答案详解] 事实细节题[考频:63]。本题关键句为“Anthropologists wondered,where the remote ancestors of the polynesian peoples now living is the pacific Islands came from.”人类学家想知道现在居住在太平洋岛屿的玻利尼亚人的祖先来自哪里。题干中的curious about与关键句中的wondered意思相同;选项B)是对关键句“... where the remote ancestors... came from”的词义转述。故选B)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2885694.html
相关试题推荐
【B1】[br]【B8】[originaltext]It’snevertooearlytosaveyourskin—oryour
【B1】[br]【B7】[originaltext]It’snevertooearlytosaveyourskin—oryour
【B1】[br]【B4】[originaltext]It’snevertooearlytosaveyourskin—oryour
【B1】[br]【B3】[originaltext]It’snevertooearlytosaveyourskin—oryour
[originaltext]Forallitsbenefits,television’sinfluencehasbeenextreme
[originaltext]M:Okay.MayIseeyourdriver’slicenseplease?W:What?DidId
[originaltext]M:Okay.MayIseeyourdriver’slicenseplease?W:What?DidId
[originaltext]Lionsareopportunists.Theyprefertoeatwithouthavingto
[originaltext]Lionsareopportunists.Theyprefertoeatwithouthavingto
[originaltext]Lionsareopportunists.Theyprefertoeatwithouthavingto
随机试题
(1)Scientist,engineer,musicianandgreatartist,LeonardodaVinciisthe
Thebook(address)______mainlytochemical,environmentalandmechanicalengin
Thesuspect______thathehadnotbeenintheneighbourhoodatthetimeofthec
Veryoldpeopledoraisemoralproblemsforalmosteveryonewhocomesintoc
A.Ⅱ度I型窦房传导阻滞 B.干扰性房室分离 C.Ⅱ度Ⅱ型传导阻滞 D.Ⅲ
缺铁性贫血时,红细胞与血红蛋白之间的关系表现为()A.红细胞与血红蛋白平行减少
卡托普利的降压特点不包括A.预防和逆转血管平滑肌增殖 B.预防和逆转左心室肥厚
治疗洋地黄中毒引起的室性期前收缩宜选用的药物是()。A.普罗帕酮 B.普萘洛
患儿男,出生3天。因不吃、下肢皮肤凉、发硬1天入院。患儿为第一胎,孕30周早产,
小高到超市买水果,售货员问他想买什么水果,小高说我不像讨厌荔枝那样讨厌苹果,我不
最新回复
(
0
)