首页
登录
职称英语
Robots do make mistakes sometimes. But they are not responsible for the mist
Robots do make mistakes sometimes. But they are not responsible for the mist
游客
2023-07-27
68
管理
问题
Robots do make mistakes sometimes. But they are not responsible for the mistakes. In one automobile factory,, for example, the doors on more than I ,000 cars were welded shut. A human had given the robot’s computer brain the wrong instructions. ’When robots get the correct instructions, their work is good and fast. A company in Florida, for example, uses robots to build small communicating devices. The robots put about 130 tiny electronic pieces into each device. The factory can produce a device just two hours after it receives a request for one. The company says it would take almost one month to produce a device in a normal factory with human workers.
What is the future of robots? The goal of scientists is to create a true humanlike robot. Some experts have described this robot of the future as one that can act independently with the physical world through its own senses and actions. Humans have the ability to see, bear, speak and solve problems. Engineers have build robots that have one or two of these abilities. But it takes a number of big costly computers to make the robots work.
The biggest problem in creating a humanlike robot is copying human intelligence. The way the human mind works is almost impossible to copy. A simple computer can do mathematical problems far be yond the ability of even the smartest human mind. But the human mind is better than a thousand super computers at speaking, hearing and problem-solving. Several American and Japanese companies are working to develop the senses of sight and touch for robots. The development of these senses will make robots much more useful.
However, the most important human ability—and the most difficult to copy—is problem-solving. An intelligent robot must be able to change the way it acts when it faces an unexpected situation. Humans do it all the time. Computers must do it for robots. This means computers must have a huge base of information about many things. They must be able to find the information in their systems quickly. And they must make choices about how to act. So far, this is beyond the ability of computers.
Will it always be so? Probably not. Computers have improved at an unbelievable speed. In 20 years, computers have become 1,000 times more powerful. Scientist expect this rapid improvement to continue. Computers of the future will have the power to operate more humanlike robots. [br] The author’s attitude toward the future robots is ______.
选项
A、cautious
B、pessimistic
C、optimistic
D、doubtful
答案
C
解析
最后一段中,作者对计算机的发展速度表示钦佩,并期望未来的计算机能够操纵更接近人类的机器人。因此说作者对机器人的前景持乐观态度。故C项正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2872841.html
相关试题推荐
____________(尽管他很爱她),hedoesgetannoyedwithhersometimes.Muchasheloveshe
solelyresponsibleforthetrafficaccident
Robotsdomakemistakessometimes.Buttheyarenotresponsibleforthemist
Robotsdomakemistakessometimes.Buttheyarenotresponsibleforthemist
Carsareresponsibleformostofthesmogincities,______(这已经对环境造成了严重的污染).which
Althoughthedreamofthehomerobothasnotdied,robotshavehadtheirgre
Althoughthedreamofthehomerobothasnotdied,robotshavehadtheirgre
Althoughthedreamofthehomerobothasnotdied,robotshavehadtheirgre
Accordingtothespeaker,whatcanthepresent-dayrobotsdo?[br][originaltext
Accordingtothespeaker,whatcanthepresent-dayrobotsdo?[br][originaltext
随机试题
Sociology社会学Sociologyisasocialsciencethatstu
Myhairdryer’sstoppedworking—Ithinkthe______hasblown.A、plugB、fuseC、wire
二、考题解析 【教学过程】 (一)导入新课、提出任务 师:同学
某厚度为10m的饱和黏土层,在大面积荷载P0=100kPa作用下,设该土层初始孔
下列哪项与血小板黏附功能有关A.β血小板球蛋白 B.纤维蛋白原 C.血管性血
某企业试验用两种新材料生产产品。现从每种材料生产的产品中各随机抽取5个进行检验,
对质量检验记录的数据的特定要求包括()。 A.不能随意涂改B.内容要完整
(2017年真题)实行会员分级结算制度的期货交易所的结算会员为债务人时,债权人请
A. B. C. D.
下列哪项是正常产褥期的表现A、产后24小时体温超过38℃ B、产后第一天宫底达
最新回复
(
0
)