首页
登录
职称英语
One way of preventing floods may be by making rain ! This may sound rather s
One way of preventing floods may be by making rain ! This may sound rather s
游客
2023-07-26
70
管理
问题
One way of preventing floods may be by making rain ! This may sound rather strange. As we know, heavy rain is the cause of floods, and in Malaysia most of the floods are caused by the annual monsoon (季风), which brings heavy rain to the east coast. If, however, the rain could be made to fall in the China Sea, there would be no more floods since the rain clouds would not reach the east coast.
Is it possible to make clouds give up their rain.? Yes, it is, and in 1973 the National Institute of Scientific and Industrial Research (NISIR) suggested that it would be tried. The institute knew of course that it is not possible to make all clouds give up all their rain. It calculated, however, that if the frequency of rainfall could be reduced by 10%, a/id the amount of rain that fell each time could be reduced by 15%, the total amount of flood damage would be reduced by 40%—50%.
As you probably know, clouds are caused by air containing water-vapor. The air rises and, since water-vapor becomes water when it cools, very tiny drops of water are formed. Since these drops are, very small, they float in the air, and form a cloud. When the cloud rises, however, the drops become colder. Because of this, they join together and become big drops. The big drops are no longer able to float be cause of their size, and they fall. As they fall, they pick up more drops and become bigger. This is the cause of rain. [br] It can be inferred from this passage that ______.
选项
A、the rain is caused by water-vapor
B、the higher the air rises, the higher the temperature is
C、the higher the air rises, the lower the temperature is
D、the clouds rise, and the water drops become smaller
答案
C
解析
原文第三段表明:随着空气不断上升,水蒸气变成了小水滴;水蒸气遇冷才会变成水。这就告诉我们空气上升得越高,温度就越低。A、B、D三项都不符合第三段的描述。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2870643.html
相关试题推荐
Inthistechnicalbusinessworld,theprocessofmanagementdecision-making
Inthistechnicalbusinessworld,theprocessofmanagementdecision-making
Inthistechnicalbusinessworld,theprocessofmanagementdecision-making
Onewayofpreventingfloodsmaybebymakingrain!Thismaysoundrathers
Onewayofpreventingfloodsmaybebymakingrain!Thismaysoundrathers
Ithasbeenrathercostlytoinstallthemachinery,but______(从长远来看这些钱是值得花的)。in
Shesaysshe’drather_____________(宁愿明天走而不是今天).Shesaysshe’drather(or:she’dju
Participationinhighschoolsportsisnotaconstitutionalright.Rather,i
Participationinhighschoolsportsisnotaconstitutionalright.Rather,i
Participationinhighschoolsportsisnotaconstitutionalright.Rather,i
随机试题
Clearlyifwearetoparticipateinthesocietyinwhichwelivewemustcom
Everyeducationsystemisinevitablyamirrorthatreflectsthecultureoft
Todaywearegoingtopracticeevaluatingthemaintoolusedwhenaddressing
PassageTwo[br]Whatdoestheauthormeanbysaying"Tiethefirststeptoatr
Whatarethespeakersmainlydiscussing?[br][originaltext]M:Hi,Jane.Mindi
当供给和需求曲线移动时,引起均衡数量的变化不确定的情形有()。A、需求曲线和供
在教育行政关系中,其主体通常包括行政机关、学校、教职员工、学生。
从所给四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性: A.如图
储备仓库应布置在( )。A.城市郊区、水陆交通条件方便的地方,有专用的独立地段
药物与适宜的抛射剂装于具有特制阀门系统的耐压密封装置中制成的制剂()A.膜剂
最新回复
(
0
)