首页
登录
职称英语
Britain will fail to meet targets set by the European Economic Community (EE
Britain will fail to meet targets set by the European Economic Community (EE
游客
2023-07-23
102
管理
问题
Britain will fail to meet targets set by the European Economic Community (EEC) for reducing air pollution unless the government fits more antipollution equipment to power stations and takes energy conservation more seriously. This warning comes in a report commissioned by Greenpeace, the environmental pressure group(压力组织). The authors, from the Earth Resources Research, calculate that by 1993, levels of sulphur dioxide (二氧化物) pollution from power stations in Britain will match those in 1970. But they expect overall emissions of sulphur dioxide to fall by 10 percent by 1993. The government predicts a fall of 22 percent.
In accordance with EEC regulations, Britain should reduce by 1993 its emissions of sulphur dioxide and nitrogen oxides by 20 percent, using the level of air pollution in 1980 as baseline. The report challenges three elements of the government’ s policy for meeting the regulations. The government expects organizations such as the Central Electricity Generation Board to equip new coalfired stations with gas scrubbers (涤气器) and to fit existing stations with equipment for filtering out sulphur dioxide. Power stations account for nearly 90 percent of the sulphur dioxide that Britain discharges into the. air. The government also assumes that the oil industry will contract. This should affect the levels of sulphur dioxide pumped out by refineries(炼油厂). Thirdly, the Department of the Environment expects the level of industrial air pollution to fall as factories close or improve their technology to tighten control on emissions.
The authors of the report argue that emissions from refineries will not fall as much as the government expects bemuse the oil industry itself will not fall off as rapidly as once expected. Also, they doubt whether air pollution produced by industry will fall as quickly as the government assumes. [br] In the 6th sentence of the 2nd paragraph, the word "This" refers to______.
选项
A、the decrease of the oil industry
B、the increase of measures taken
C、the government’s assumption
D、the level of sulphur dioxide
答案
A
解析
该题检查考生对This指代的理解。答题依据在文章第二段。该段第五句话说到"The government also assumes that the oil industry will contract,”(政府还预期石油工业将会收缩规模)结合上下文来看,这是英国的三要素政策(three element policy)中的第二点(注意该句中的also)。文章接着说"This should affect the levels of sulphur dioxide pumped out by refineries.”(这一点应该会影响到炼油厂的二氧化硫的排放量)。由此来看,this指代的是前面一句“石油工业的规模的收缩”。故,该题答案为[A]。可见,回答该题不仅要弄清上下文的关系,还要理解句中 contract (收缩,变小)和答案中shrinking(缩小,减少)的对应关系。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2862323.html
相关试题推荐
[originaltext]Tradebetweencountriesisoneofthemostimportanteconomic
[originaltext]Tradebetweencountriesisoneofthemostimportanteconomic
Ascientistwhodoesresearchineconomicpsychologyandwhowantstopredic
Ascientistwhodoesresearchineconomicpsychologyandwhowantstopredic
Ascientistwhodoesresearchineconomicpsychologyandwhowantstopredic
Therearevariouswaysinwhichindividualeconomicunitscaninteractwith
Therearevariouswaysinwhichindividualeconomicunitscaninteractwith
TherearemorethanfortyuniversitiesinBritain--nearlytwiceasmanyasi
TherearemorethanfortyuniversitiesinBritain--nearlytwiceasmanyasi
TherearemorethanfortyuniversitiesinBritain--nearlytwiceasmanyasi
随机试题
______howtheimmaturebrainpreventsseizure-inducedcellinjuryordeathcoul
Itmusthavebeenaftertwoo’clockinthemorningwhenthelastguests【C1】
[originaltext]Thesecretofalongandhappymarriageappearstobenotto
A.天麻钩藤饮 B.羚羊钩藤汤 C.参附汤合生脉散 D.桃仁承气汤 E.
赵某申请医师注册,卫生局认为赵某不符合条件不予以注册。赵某不服,要到人民法院提起
根据IS-LM曲线,在IS曲线上的任何一点,都表示()处于均衡状态。A.货币市场
在项目国民经济评价中计算土地影子价格,属于机会成本性质的费用有() A.
某木制品加工厂采用含有挥发性有机物的粘胶,生产符合欧盟产品质量标准的室内木制地板
男,57岁。反复咳嗽、咳痰10余年,加重伴喘憋3余年。吸烟10年,20支/日。查
下列不属于职业卫生服务原则的是A.保护和预防原则 B.全面的初级卫生保健原则
最新回复
(
0
)