首页
登录
职称英语
Successful scientists have often been people with wide interests. Their orig
Successful scientists have often been people with wide interests. Their orig
游客
2023-07-23
78
管理
问题
Successful scientists have often been people with wide interests. Their originality may have derived from their diverse knowledge. Originality often consists in linking up ideas whose connection was not previously suspected. Furthermore, variety stimulates freshness of outlook whereas too constant study of a narrow field predisposes (使先倾向于) to dullness. Therefore reading ought not to be confined to the problem under investigation nor even to one’s own field of science, nor, indeed, to science alone. However, outside one’s immediate interests, in order to minimize time spent in reading, one can read for the most part superficially, relying on summaries and reviews to keep up with major developments. Unless the research worker cultivates wide interests, his knowledge may get narrower and narrower and restricted to his own specialty. One of the advantages of teaching is that it obliges the scientist to keep informed of developments in a wider field than he otherwise would.
It is more important to have a clear understanding of general principles, without, however, thinking of them as fixed laws, than to load the mind with a mass of detailed technical information which can readily be found in reference books or card indexes. For creative thinking, it is more important to see the wood than the trees; the student is in danger of being able to see only the trees. The scientist with a mature mind, who has reflected a good deal on scientific matters, has not only had time to accumulate technical details but has acquired enough perspective to see the wood.
Nothing that has been said above ought to be interpreted as depreciating(贬低)the importance of acquiring a thorough grounding in the fundamental sciences. The value to be derived from superficial and "skim" reading over a wide field depends to a large extent on the reader having a background of knowledge which enables him quickly to assess the new work reported and grasp any significant findings. There is much truth in the saying that in science the mind of the adult can build only as high as the foundations constructed in youth will support. [br] In the author’s opinion ______,
选项
A、if a person has a background of knowledge, he can read superficially over a wide field
B、an adult can build foundations in science no higher than a young man
C、a thorough grounding in the fundamental sciences is absolutely necessary for a person hoping to derive value from superficial reading over a wide field
D、a mass of detailed technical information is indispensable to creative thinking
答案
C
解析
同义转述题。该题问“以下四个选项中哪一个与作者的观点相符?”该题与63题非常相似,差别在于该题侧重讨论基础理论的价值。答题依据在文章第三段。该段主要讨论了基础知识的重要性和与广泛阅读的关系。尤其值得注意的是第二句"The value to be derived from superficial and "skim" reading over a wide field depends to a large extent on the reader having a background of knowledge which enables him quickly to assess the new work reported and grasp any significant findings.”(一个人从多领域、广泛阅读中获得的价值如何从很大程度上取决于他的背景知识,这种知识使他能够迅速地对阅读的新知识进行判断,从中发现任何有价值的东西。)据此,我们可以确定正确答案为[C] a thorough grounding in the fundamental sciences is absolutely necessary for a person hoping to derive value from superficial reading over a wide field(对一个希望从广泛领域阅读中获得价值的人来说,具有扎实的基础学科知识是绝对必要的。)
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2862042.html
相关试题推荐
ScientistsWeighOptionsforRebuildingNewOrleansAsexperts
ScientistsWeighOptionsforRebuildingNewOrleansAsexperts
ScientistsWeighOptionsforRebuildingNewOrleansAsexperts
ScientistsWeighOptionsforRebuildingNewOrleansAsexperts
ScientistsWeighOptionsforRebuildingNewOrleansAsexperts
Peoplewhodescribethem.themselvesasperfectionistsmaydowellonjobin
Peoplewhodescribethem.themselvesasperfectionistsmaydowellonjobin
Peoplewhodescribethem.themselvesasperfectionistsmaydowellonjobin
Peoplewhodescribethem.themselvesasperfectionistsmaydowellonjobin
Peoplewhodescribethem.themselvesasperfectionistsmaydowellonjobin
随机试题
To:NeilGrossmanFrom:AudreyStanfordDate:August8Subject:OrderofTiles
Boy,tourismreallyisabigbusinessthesedays.It’samazingItinvolvesh
[originaltext]W:HowwasyourdinneratthenewItalianrestauranttoday?M:We
[originaltext]W:Goodafternoon,sir!IsthereanythingIcandoforyou?M:Ye
下面关于数组的描述错误的是A.在C++语言中数组的名字就是指向该数组第一个元素的
A.留置硅胶导尿管 B.耻骨上膀胱穿刺造瘘术 C.局部切开 D.膀胱镜检术
关于被动投资指数复制和调整的说法,错误的是( )。A.指数复制可以采用完全复制
在我国,房地产经纪机构所促成的交易主要是房地产()。A.转让和抵押 B.抵
(2017年真题)某厂的机电安装工程由A安装公司承包施工,土建工程由B建
根据《建设工程质量管理条例》,下列工作中不属于施工单位责任的是()。A.委托有资
最新回复
(
0
)