首页
登录
职称英语
A The Spanish Government is so worried about the number of young adults stil
A The Spanish Government is so worried about the number of young adults stil
游客
2023-07-20
80
管理
问题
A The Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.
Around 55 per cent of people aged 18-34 in Spain still sleep in their parents’ homes, says the latest report from the country’s state-run Institute of Youth.
To coax (persuade gently or gradually) young people from their homes, the institute started a "Youth Emancipation (解放)" programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.
Economists blame young people’s family dependence on the precarious (不稳定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 percent a year since 2000.
Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists. Family ties in south Europe — Italy, Portugal and Greece — are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Key for Understanding".
"In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.
In Spain — especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews all living on the same street. They regularly get together for Sunday dinner.
Parents’ tolerance is another factor. Spanish parents accept late-night partying and are wary of setting bedtime rules.
"A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he’ll put up a fight and call the father a fascist (a fascist is someone who does not allow any opposition)," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos III University in Madrid.
Mothers’ willingness to do children’s household chores (杂务) worsens the problem. Dionisio Masso, a 60-year-old in Madrid, has three children in their 20s. The eldest, 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good. "His mum does the wash and cooks for him; in the end, he lives well," Masso said. [br] What is the purpose of the "Youth Emancipation" programme?
选项
A、To help young people live in an independent way.
B、To offer guidance in fighting for freedom.
C、To help people fight against social injustice.
D、To raise people’s awareness of family responsibilities.
答案
A
解析
文章第二提到,青年协会的最新报告显示,18到34岁的青年约55%仍同父母一起生活。第三段提到,为了把年轻人劝诱出父母家,这个协会本月发起了一项“青年解放”活动,在找房子和找工作方面提供指导。由此可知,“青年解放”活动的目的是为了帮助青少年独立生活,故答案为A)。文中提到在finding rooms and jobs方面offers guidance,而非fighting for freedom方面,B)选项是针对Emancipation设的干扰项,故排除。其他两项的内容均非在文中提及,故排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2853688.html
相关试题推荐
FourmonthsbeforeCrownPrinceFelipesays"si"(’yes’inSpanish)totelevis
FourmonthsbeforeCrownPrinceFelipesays"si"(’yes’inSpanish)totelevis
A、Spanish.B、Arabic.C、French.D、Welsh.B文章提到阿拉伯语是成长最快的主要语言,故应选B)项。
Everyyearearthquakesareresponsibleforalargenumberofdeathsanda【36
Everyyearearthquakesareresponsibleforalargenumberofdeathsanda【36
Everyyearearthquakesareresponsibleforalargenumberofdeathsanda【36
Everyyearearthquakesareresponsibleforalargenumberofdeathsanda【36
Everyyearearthquakesareresponsibleforalargenumberofdeathsanda【36
Everyyearearthquakesareresponsibleforalargenumberofdeathsanda【36
Everyyearearthquakesareresponsibleforalargenumberofdeathsanda【36
随机试题
Therearealwayspeoplewhocanfindareasontocriticizestronglyanynew
Itwassaidthatnotuntiltheoldmanhadpassedaway______tohisrelatives.A
Educationgivesustheknowledgeoftheworldaroundus.Itdevelopswithu
Thespeakermainlydiscusses______.[br][originaltext]Intheearly1800s
图示结构截面A的剪力QA等于: A.4kNB.8kNC.12kN
下列各项,属湿热瘀阻型痛经的是A.经行小腹绞痛喜暖 B.经行小腹隐痛空坠 C
关于现金差额相关内容的说法不正确的是()。A.T日现金差额在T+1日的申购
()所基于的原则是:证券市场本身并不创造新价值,如果行动同大多数投资者相同,则一
简述奥苏伯尔关于学校情境中的成就动机理论。
预算是对未来活动的细致、周密安排,是未来经营活动的依据,其最主要的特征有( )。
最新回复
(
0
)