首页
登录
职称英语
[originaltext] Many of us often complain that we cannot remember things or e
[originaltext] Many of us often complain that we cannot remember things or e
游客
2023-07-19
81
管理
问题
Many of us often complain that we cannot remember things or easily forget things, however, (32)memory, they say, is a matter of practice and exercise. If you have the wish and really make a conscious effort to remember things, then you can quite easily improve your ability to remember them. (35)But even if you are successful, there are times when your memory seems to play tricks on you. It often happens that we remember things that did not really happen. (33)One morning last week, for example, I got up and found that I had left the front door unlocked all night, yet I clearly remembered locking it carefully the night before. What’s more, memory "tricks" work the other way as well. Once in a while, we remember not doing something and then find out that we did it. One day last month, for example, I was sitting in a barber shop waiting for my turn to get a haircut, and suddenly I realized that I got a haircut two days ago at the barber shop across the street from my office. Frequently, we seem to find something funny and amusing in incidents caused by people’s forgetfulness or absent-mindedness. (34)Stories about absent-minded professors have been told for years, and we never get tired of hearing new ones. (35)Unfortunately, however, absent-mindedness is not always funny. There are times when "tricks" of our memory can cause us great trouble.
32. What should we do if we want to have a good memory?
33. What can we learn about the speaker?
34. What can we infer about absent-mindedness from this passage?
35. What can be concluded from this passage?
选项
A、People enjoy hearing new stories about absent-mindedness of professors.
B、People don’t want to know anything more about absent-mindedness of professors.
C、People will never get tired of listening to new stories about absent-mindedness.
D、Absent-mindedness happens not only to professors but also to many other people.
答案
D
解析
推理判断题。短文中提到,多年来,我们经常听到关于粗心大意的教授的故事,而且我们也不断听到新的故事。解答本题的关键是理解new ones指的是发生在其他人身上的类似事情。由此可以推断,粗心大意不仅发生在教授身上,也发生在普通人身上。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2851274.html
相关试题推荐
[originaltext]Canyouimagineicethatdoesnotmeltandisnotwet?Havey
[originaltext]TherearemanyreasonswhyfamilylifeinBritainhaschanged
[originaltext]TherearemanyreasonswhyfamilylifeinBritainhaschanged
[originaltext]IhadtogotoAmsterdamlastweekforaconference.Iarrive
[originaltext]IhadtogotoAmsterdamlastweekforaconference.Iarrive
[originaltext]W:Hello,Gary.How’reyou?M:Fine!Andyourself?W:Can’tcomp
[originaltext]W:Hello,Gary.How’reyou?M:Fine!Andyourself?W:Can’tcomp
[originaltext]W:Hello,Gary.How’reyou?M:Fine!Andyourself?W:Can’tcomp
[originaltext]W:Bob,canwereallyaffordaholiday?We’repayingforthishou
[originaltext]M:DidyoubuyyourcamerafromMarshall’sinthecity?W:Thesh
随机试题
Theoldbootshadbothered(烦扰)himsomuchthatJohnnydecidedtothrowthe
Theold-fashionedgeneralstoreisfastdisappearing.Thisis,perhaps,api
Femi,martinandJamescatchtrainstogotothesamedestination.Femicatches
省牙防组流调小分队到某市郊区县进行口腔健康调查,大家认真讨论了调查方案和步骤方法
核右移是指A.中性粒细胞杆状核增加3%B.中性粒细胞杆状核减少3%C.中性粒细胞
在一类环境条件下,设计使用年限为100年,强度等级为C30的混凝土梁(纵向受力筋
B
为城市提供了各具特色的景观要素的地表形态是( )。A.地面坡度 B.地面切割
根据《巴塞尔协议》的规定,以下属于商业银行核心资本的是()。A.中期优先股
A.1 B.1/6 C.7/6 D.6
最新回复
(
0
)