首页
登录
职称英语
Darwin’s great work, The Origin of Species, is now generally accepted as one
Darwin’s great work, The Origin of Species, is now generally accepted as one
游客
2023-07-19
68
管理
问题
Darwin’s great work, The Origin of Species, is now generally accepted as one of the most important books ever written. But when it first came out in 1859, it was both derided and bitterly condemned by scientists and laymen.
Much of opposition to The Origin of Species arose from Darwin’s claim that all living creatures, including man, are somehow related. Many people were outraged by the suggestion that man shared a common ancestor with animals such as apes and monkeys. They attacked Darwin for saying that man had descended from the apes.
But Darwin never actually said this. He believed that modern men and modern apes have both descended from the same ancestor. But at some time in pre-history, millions of years ago, men and apes began to develop separately, and ever since have continued to take on different characteristics. Today, more than 90 years after Darwin’s death, this is the opinion which scientists continue to hold.
In his works, Darwin described the progression of life from its earliest forms. First came the invertebrate-creatures without a backbone. Then invertebrates evolved into fish; fish into amphibians; amphibians into reptiles; and reptiles into birds and mammals.
Fossil remains found after his death show that Darwin was right. Perhaps the most amazing fact about his theory is that he managed to work it out with the aid of only a few fossil discoveries.
Fossil remains were not the only information which we now possess but which Darwin lacked. He did not know that apes have the same diseases as men; nor that they and men have the same kind of blood. Nor did he know about the modern uses of radiation which enable scientists to tell the age of fossil remains and so estimate the speed at which evolution has taken place. [br] What is the main idea of the last paragraph?
选项
A、Modern discoveries are the same as Darwin’s.
B、Fossils are also very important in modern research.
C、Modern technology proves that Darwin was not quite fight.
D、Modern research is more advanced than Darwin’s in many ways.
答案
D
解析
见最后一段第一句话:Fossil remains were not the only information which we now possess but which Darwin lacked.这一段显然是在列举现代研究比起达尔文的先进之处,重点是说明现代研究发现了许多达尔文没能发现的东西。A项与文章相反;B项并非该段的重点讲述对象,与问题所问背道而驰;C项内容与文意不符,作者未提到达尔文的观点不对,只是补充而已。故选D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2849451.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Caroltoldusonthephonenottoworryabouther.Herleftle
[originaltext]W:Caroltoldusonthephonenottoworryabouther.Herleftle
[originaltext]Religiousandprivateschoolsreceivelittleornosupportfr
[originaltext]Religiousandprivateschoolsreceivelittleornosupportfr
[originaltext]Samhadworked30yearsforthesamecompanyandnowhehadt
[originaltext]Samhadworked30yearsforthesamecompanyandnowhehadt
[originaltext]W:Hi,Mr.Adams?M:Ah,Yes.YoumustbeKelly.Thanksforcomin
[originaltext]W:Wereyouabletocashyourcheck,Tom?M:Iforgotitwasaho
[originaltext]W:Wereyouabletocashyourcheck,Tom?M:Iforgotitwasaho
[originaltext]W:Wereyouabletocashyourcheck,Tom?M:Iforgotitwasaho
随机试题
[originaltext]M:Ican’tremembertheduedateforourfinalexam.W:Ithinki
EachtimeKristyIngramtakesarun,herappsareupandrunningbeforeshe
下列关于急性化学中毒的急救措施中,说法错误的是()。A.为避免事态扩大,事故
小儿迁延性肺炎的病程为A.2周~1个月 B.1~2个月 C.1~3个月 D
房地产经纪机构采取不正当竞争手段争取市场业务,违反了( )原则。A.公平 B
下列治疗甲状腺危象可选用的是A.大剂量碘+丙硫氧嘧啶B.普萘洛尔C.甲基硫氧嘧啶
某小学指派李老师带领学生到电影院看电影,由于入口处灯光暗淡,学生陈某在台阶上不慎
某一级耐火等级的教学楼,建筑高度28m,共7层,教室疏散门外为敞开式外廊,封闭楼
历史上的官修本草有A.《新修本草》 B.《证类本草》 C.《本草图经》 D
磷酸核糖的活性供体A.PRPP B.N5-CH3-FH4 C.FH4
最新回复
(
0
)