首页
登录
职称英语
As in the field of space travel, so in undersea exploration new technologies con
As in the field of space travel, so in undersea exploration new technologies con
游客
2023-07-18
88
管理
问题
As in the field of space travel, so in undersea exploration new technologies continue to appear. They share a number of similarities with each other—as well as some important differences.
Manned submersibles.(潜水器), like spaceships, must maintain living conditions in an unnatural environment. But while a spaceship must simply be sealed against the vacuum of space, a submersible must be able to bear extreme pressure if it is not to break up in deep water.
In exploring space, unmanned vehicles were employed before astronauts. In undersea exploration, on the other haled, men paved (铺路) the way, and only recently have unmanned remote-operated vehicles (ROVs) been put to use.
One reason for this is that communicating with vehicles in orbit is much easier than talking to those underwater. A vacuum is an ideal medium for radio communications, but underwater communications are limited to much slower sound waves. Thus, most undersea vehicles—particularly ROVs—operate. at the end of long process.
For a similar reason, knowing where you are undersea is much more difficult than in space. A spaceship’s position can be located by following its radio signal, or by using telescopes and radar. For an undersea vehicle, however, a special network of sonar (声纳) devices most be laid out in advance on the ocean floor in the area of a dive to locate the vehicle’s position.
Though undersea exploration is more challenging than outer space in a number of respects, it has a distinct advantage: Going to the ocean doesn’t require the power necessary to escape Earth’s gravity. Thus, it remains far less expensive. [br] People did not begin to use unmanned vehicles in undersea exploration until recently because of ______.
选项
A、the ocean depths
B、the communication problem
C、the movement of waves
D、the problem of vacuum
答案
B
解析
由第四段可知,和顺轨道运行的飞行器联系比与在水下的潜水器通讯要容易得多, 由此可见人们直到最近才使用无人操作的装置探测海洋的原因是通讯问题
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2848164.html
相关试题推荐
TipsforTravelingAloneWhenitcomestotraveling,so
TipsforTravelingAloneWhenitcomestotraveling,so
TipsforTravelingAloneWhenitcomestotraveling,so
TipsforTravelingAloneWhenitcomestotraveling,so
FrequentbusinesstravelerJoyceGioiaforgotmorethan$20000worthofje
FrequentbusinesstravelerJoyceGioiaforgotmorethan$20000worthofje
FrequentbusinesstravelerJoyceGioiaforgotmorethan$20000worthofje
FrequentbusinesstravelerJoyceGioiaforgotmorethan$20000worthofje
FrequentbusinesstravelerJoyceGioiaforgotmorethan$20000worthofje
FrequentbusinesstravelerJoyceGioiaforgotmorethan$20000worthofje
随机试题
AT&Tisthenameofa/n______.A、steelcompanycompanyB、telephoneandtelegraph
Directions:Forthispart,youareallowed30minutestowriteacompositiononth
(1)DespiteDenmark’smanifestvirtues,Danesnevertalkabouthowproudthey
关于剖面图的识读,以下说法正确的有()。A.结合标准层平面图阅读,对应剖面图与
腹部损伤出现下列哪项情况应考虑内脏损伤()A.早期休克 B.膈下游离气体
精密三角高程测量的精度影响因素有()等。A:边长误差B:垂直折光误差一C:水
关于胎膜早破的治疗原则,正确的叙述是()。A.卧床休息,抬高床头 B.胎膜破
编制城市总体规划应当以()以及其他上层次法定规划为依据。A.近期建设规划 B
简述团队绩效测评要素的确定通常可以采用四种方法。
一年前,小张从北京到杭州工作,在租房时,她惊喜地被中介告知,由于她的信用记录良好
最新回复
(
0
)