首页
登录
职称英语
[originaltext] The first "National Sample Survey of People’s Reading Trends"
[originaltext] The first "National Sample Survey of People’s Reading Trends"
游客
2023-07-17
89
管理
问题
The first "National Sample Survey of People’s Reading Trends" was successfully accomplished. The survey shows that in modern Chinese society, "reading" is not limited to books, newspapers and magazines; it is a process that can be completed through all kinds of media and by various means. It is delightful to note people’s common view that reading is crucial to an individual’s development.
The survey was conducted among some 3,000 adults from 12 provinces and cities nationwide. And statistics reveal that different media and different types of publications function differently in meeting people’s spiritual needs. To get to know both domestic and international news, and current trends, people mainly watch TV and read newspapers; to acquire information related to their own jobs, study and professional knowledge, they mostly choose books and TV programs; while preferring TV and VCD for relaxation and recreation.
In terms of the utilization of media in people’s spare time, TV has the greatest number of viewers, while newspapers, magazines, books and radio come second with regard to number of readers. Quite a few people spend a fairly long time using audio and video products and computers.
Speaking of the purpose of reading, men stress the broadening of horizon and catering for their hobbies and interests while women emphasize improvement of self-cultivation, meeting social contact and coping with tests.
According to the survey, literary books remain the favorite of people.
选项
A、TV programs.
B、VCDs.
C、Newspapers and magazines.
D、Radio programs.
答案
A
解析
文中提到“in terms of utilization of media,TV has the greatest viewers”,可见电视节目拥有最多的观众,A为正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2846325.html
相关试题推荐
[originaltext]Inthe74-yearhistoryoftheAcademyAwards,womenhavebeen
[originaltext]Inthe74-yearhistoryoftheAcademyAwards,womenhavebeen
[originaltext]Fromtheearliesttimestheseahasbeenaplaceofsecrets--a
[originaltext]Fromtheearliesttimestheseahasbeenaplaceofsecrets--a
[originaltext]Fromtheearliesttimestheseahasbeenaplaceofsecrets--a
[originaltext]M:Weseemtobehavingthisconversationoverandoveragain.W:
[originaltext]M:Hi,Margaret,wherewereyouatdinner-time?Iwassavingase
[originaltext]M:Hi,Margaret,wherewereyouatdinner-time?Iwassavingase
[originaltext]YoucanfindmanyartgalleriesinLondon.Themostfamousof
[originaltext]YoucanfindmanyartgalleriesinLondon.Themostfamousof
随机试题
[img]ct_epem_epelisv_00661(20097)[/img][br][originaltext]I’minterestedinli
[originaltext]1.M:HaveyoueverbeentotheRockyMountains?W:Yes,Ihave.
TheAmericanscreenhaslongbeenasmokyplace,atleastsince1942’sNow,
EdnaO’BrienhaslivedinLondonforafewdecades,butshespeaks,asshew
[originaltext]Moderator:Goodmorning,ladiesandgent
活动成本估算中通常包括以下各种成本,除了()。A.活动所需全部资源的成本 B
旅游主管部门应当自收到申请领队证材料之日起()内,对符合条件的申请领队证人员颁发
自《关于进一步规范私募基金管理人登记若干事项的公告》发布之日起,已登记的私募股权
西红花A.药材呈卵形或椭圆形,形似米粒B.药材呈长卵形,形似毛笔头C.药材略呈研
关于冬虫夏草叙述错误的是A:有扎把和散支两种规格B:为防潮可用纸封包C:受潮
最新回复
(
0
)