首页
登录
职称英语
[originaltext] W: Mr. Glieberman, do you see any change in the high rate of
[originaltext] W: Mr. Glieberman, do you see any change in the high rate of
游客
2023-07-17
68
管理
问题
W: Mr. Glieberman, do you see any change in the high rate of broken marriages?
M: The divorce rate is beginning to level off and probably will begin to drop in the next year or two, though not significantly. The tight economy has made it more difficult for troubled couples to handle all the costs associated with setting up separate households. Also, I believe there’s a comeback of thought—after the turbulent ’60s and ’70s--that the family does have value. In the midst of change and family disintegration, people seem to have a greater desire now to create stability in their lives.
W: What is the divorce rate now?
M: About 1 in 3 marriages ends in divorce, a ratio far higher than it was 20 years ago when the philosophy was "We’ll tough it out no matter what. Society demands that, for appearances’ sake, we stay together."
Divorce no longer carries much disgrace. There’s no way, for example, that Ronald Reagan, a divorced man, could have been elected President in 1960. And there are countless other divorced politicians who years ago would have been voted out of office if they had even considered a divorce, let alone gotten one.
The same was true in the corporate structure, where divorced people rarely moved up the executive ladder. Now corporations welcome a divorced man, because they can shift him around the country without worrying about relocating his family or making certain that they are happy.
选项
A、been shifted around the country
B、had difficulty being promoted
C、enjoyed a happier life
D、tasted little bitterness of disgrace
答案
B
解析
这一题难度最大。文章提到有很多事例证实,那些有离婚念头的政治家在竞选中失利了,更不要说那些离了婚的。但题目问的是离婚的男人在公司里会得到什么结果,与上述内容无关。随后的一句“Thesamewastrueinthecorporatestructure,wheredivorcedpeoplerarelymoveduptheexecutiveladder.”才是解题所在,注意关键词rarelymovedup。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2844770.html
相关试题推荐
[originaltext]Atacertaintimeinourlivesweconsidereveryplaceasthe
[originaltext]IntheUnitedStates,manypeopleoncelivedinlarge,twoan
[originaltext]W:Bill,isthatreallyyou?Ihaven’tseenyouformonths.M:He
[originaltext]M:I’mhavingtroublewiththiscalculation.Doyouthinkyoucou
[originaltext]W:WhyisBobsoupset?M:He’sbeenstudyingdayandnightforh
[originaltext]WhileGaleObcamp,anAmericanartist,wasgivingaspeechon
[originaltext]WhileGaleObcamp,anAmericanartist,wasgivingaspeechon
[originaltext]M:WhenIsayIliveinSweden,peoplealwayswanttoknowabout
[originaltext]M:WhenIsayIliveinSweden,peoplealwayswanttoknowabout
[originaltext]M:WhenIsayIliveinSweden,peoplealwayswanttoknowabout
随机试题
Thiscompany’sprofitrosesomuchthatitofferedemployeesa(an)______6per
A.inappropriateB.attendC.slipsD.trackE.
[originaltext]Multiculturalismandachangingeconomyaregraduallytaking
土地勘测定界的原则有( )。A.符合国家土地房地产和城市规划等有关法律的原则
请简述数据库中网状模型的优缺点。
(一)导入新课 同学们,在我们的记忆中有许许多多的人和事。有些事令我们刻骨铭心,有些事只在我们的脑海里留下了模糊的影子,但它们都是生活给我们的礼物。这节课就让
A.苦参、黄连B.鱼腥草、金银花C.青蒿、知母D.大青叶、板蓝根E.黄芩、栀子具
下列指标中哪项能够反映左心室的后负荷变化A.中心静脉压B.平均主动脉压C.肺动脉
耐酸耐酶的青霉素是A、磺苄西林 B、氨苄西林 C、双氯西林 D
患者,男,5岁,右下颌第一乳磨牙因大面积缺损做预成冠修复,近几日冠脱落,少见的原
最新回复
(
0
)