首页
登录
职称英语
[originaltext] GPS stands for the Global Positioning System. It refers to a
[originaltext] GPS stands for the Global Positioning System. It refers to a
游客
2023-07-17
79
管理
问题
GPS stands for the Global Positioning System. It refers to a system of satellites and receivers that allow people and devices to detect their precise location on the earth. (26) The heart of the system relies on 24 satellites that orbit the earth twice per day. Devices that are equipped with GPS equipment receive transmissions from at least a few of the satellites and are able to collect very precise positioning data. The first GPS satellite was launched in 1974 and the 24th was launched in 1994. The system is operated by the United States Department of Defense and the use of the system is free for anyone. New satellites are periodically launched to replace aging ones. (27) As the technology has improved, the cost of GPS devices has greatly declined while the accuracy has increased. Small portable GPS receivers have become very affordable, (27) and the accuracy is amazing. Accuracy varies based on various factors, but it can be as good as a few meters! Land-based supplementary devices can be used to improve accuracy if higher precision is required. (28) The application of the GPS is very broad, and as the prices come down the number of uses is increasing. Portable GPS devices are used by fishermen to help them sail around the wild. Many new cars are being equipped with GPS systems to help drivers with finding directions. The military uses GPS to guide cruise missiles to pre-specified targets.
26. According to the passage, what stands at the center of the global positioning system?
27. Which aspect of the GPS is emphasized by the speaker?
28. According to the passage, why is the use of GPS increasing?
选项
A、The position which the system provides.
B、The information transmitted from satellites.
C、The satellites that revolve around the earth.
D、The portable device installed in vehicles.
答案
C
解析
题干询问全球定位系统的核心部分是什么。短文中指出,该系统的核心部分是每天绕地球旋转两周的24颗卫星,故答案为C)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2844171.html
相关试题推荐
[originaltext]Itwasthesummerof1965.DeLuca,then17,visitedPeterBuc
[originaltext]Itwasthesummerof1965.DeLuca,then17,visitedPeterBuc
[originaltext]Petownersarebeingencouragedtotaketheiranimalstowork
[originaltext]Petownersarebeingencouragedtotaketheiranimalstowork
[originaltext]Petownersarebeingencouragedtotaketheiranimalstowork
[originaltext]W:I’mgladthatyouwinthesingingcontest.Theawardmoneymay
[originaltext]W:I’mgladthatyouwinthesingingcontest.Theawardmoneymay
[originaltext]W:I’mgladthatyouwinthesingingcontest.Theawardmoneymay
[originaltext]W:I’mgladthatyouwinthesingingcontest.Theawardmoneymay
[originaltext]Duringthepastdecade,therehasbeenamultifoldincreasei
随机试题
【B1】[br]【B4】A、daysB、hoursC、MinutesC显然,那个老人不可能在那里看几天(days)或几个小时(hours),只可能是
[originaltext]Formostofus,successandtheabilitytocontrolourownfa
Geographyisthestudyoftherelationshipbetweenpeopleandtheland.Geo
Recentstoriesinthenewspapersandmagazinessuggestthatteachingandres
It’snormaltothinkofaconversationastakingplacebetweenpeoplewhoar
[originaltext]W:Jack,haveyouandAnnedecidedwhenyou’regoingtogetmarri
A.12 B.-12 C.18 D.0
当安全出口和疏散楼梯都分别独立设置且楼板满足耐火极限要求时,下列建筑的地下部分不
下列药物中,与两性霉素B合用可减少复发率的是A.阿昔洛韦 B.酮康唑 C.灰
男,8岁。左下后牙表面发黑就诊。一年前右下后牙因浅龋在口腔诊所接受过充填治疗。检
最新回复
(
0
)