首页
登录
职称英语
To understand the marketing concept, it is only necessary to understand the
To understand the marketing concept, it is only necessary to understand the
游客
2023-07-15
132
管理
问题
To understand the marketing concept, it is only necessary to understand the difference between marketing and selling. Not too many years ago, most industries concentrated primarily on the efficient production of goods, and then relied on "persuasive salesmanship" to move as much of these goods as possible. Such production and selling focuses on the needs of the seller to produce goods and then convert them into money.
Marketing, on the other hand, focuses on the wants of consumers. It begins with first analyzing the preferences and demands of consumers and then producing goods that will satisfy them. This eye-on-the- consumer approach is known as the marketing concept, which simply means that instead of trying to sell whatever is the easiest to produce or buy for resale, file makers and dealers first endeavor(努力)to find out what the consumer wants to buy and then go about making it available for purchase.
This concept does not imply that business is benevolent (慈善的)or that consumer satisfaction is given priority over profit in a company. There are always two sides to every business transaction(交易)- the firm and the customer, and each must be satisfied before trade occurs. Successful merchants and producers, however, recognize that the surest route to profit is through understanding and catering to(迎全) customers. A striking example of the importance of catering to the consumer presented itself in mid-1985, when Coca Cola changed the flavor of its drink. The non-acceptance of the new flavor by a significant portion of the public brought about a prompt restoration of the Classic Coke, which was then marketed alongside the new King Customer ruled! [br] The marketing concept discussed in the passage is, in essence,______.
选项
A、the practice of taming goods into money
B、making goods available for purchase
C、the customer-centred approach
D、a form of persuasive salesmanship
答案
C
解析
细节题。本题问的是:文章中提到的市场营销概念实际上是______。根据文章第2段第3句“This eye-on-the-consumer approach is known as the marketing concept,which simply means that instead of trying to sell whatever is easiest to produce or buy for resale,the makers and dealers first endeavor to find out what the consumer wants to buy and then so about making it available for purchase”,可知这种关注消费者的方法被称为市场营销概念,这种观念有别于去销售最容易生产的产品或倒卖,制造商和经营商首先了解消费者需要什么然后再去生产。这是以消费者为中心的方法,故选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2838871.html
相关试题推荐
____________(由于缺乏感情交流),misunderstandingarisesandsometimesleadstothebreak
Tounderstandthemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthe
Tounderstandthemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthe
Tounderstandthemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthe
Tounderstandthemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthe
Tounderstandthemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthe
Tounderstandthemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthe
Tounderstandthemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthe
Tounderstandthemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthe
Tounderstandthemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthe
随机试题
[originaltext]Indonesianprosecutorshaveaskedjudgestosentencethesonof
Teachingchildrentoreadwellfromthestartisthemostimportanttaskof
[originaltext]CharlieParkerisoneofAmerica’sgreatestjazzmusicians.H
寒邪侵袭机体,正气未衰,正邪相争剧烈时的脉象是()A.紧脉 B.促脉
地榆除凉血止血外,还能A.解毒敛疮B.消肿生肌C.散瘀止痛D.生发乌发E.化痰止
A.古蔡法B.硫代乙酰胺法C.干燥失重D.气相色谱法E.费休水分测定法重金属检查
光能异养型微生物的碳源物质是()。 A有机碳 B无机氮 C无机碳
()不属于心理咨询中普遍联系观点的具体含义。 (A)心身一体的观点 (B
建立企业补充医疗保险的形式不包括()。A.商业医疗保险机构举办 B.社会医疗
男,52岁,慢性肾盂肾炎8年,高热、腰痛5天入院,血肌酐750μmol/L(8.
最新回复
(
0
)