首页
登录
职称英语
Nearly half of US employers research the online profiles of job candidates o
Nearly half of US employers research the online profiles of job candidates o
游客
2023-07-11
73
管理
问题
Nearly half of US employers research the online profiles of job candidates on social networks such as Facebook, MySpace or Linkedln, according to a new survey.
Forty-five percent of the employers surveyed for CareerBuilder.com, the largest US online job site, said they use social networking sites to check on job candidates, up from just 22 percent in a survey conducted last year.
Another 11 percent said they plan to start using social networking sites for screening.
"As social networking grows increasingly pervasive, more employers are utilizing these sites to screen potential employees," CareerBuilder said in a statement. It said job seekers should "be mindful of the information they post online."
CareerBuilder said that of those who conduct online searches as background checks on job candidates, 29 percent use Facebook, 26 percent use Linkedln and 21 percent use MySpace. Eleven percent search blogs while seven percent follow candidates on micro-blogging service Twitter.
Thirty-five percent of those surveyed said they have found content on a social network that caused them not to hire a candidate, CareerBuilder said. Examples included "provocative (挑衅的) or inappropriate photographs or information" or content about drinking or using drugs. Other reasons cited were badmouthing (说坏话) a previous employer, co-workers or clients, poor communication skills, making discriminatory (歧视性的) comments, lying about qualifications or sharing confidential information from a previous employer.
Information found on social networking profiles was not always a negative factor in finding a job.
Eighteen percent of employers said they have found content on social networking sites that caused them to hire the candidate, CareerBuilder said.
Some profiles "provided a good feel for the candidate’s personality" or supported their professional qualifications while others demonstrated creativity or solid communication skills.
Rosemary Haefner, vice president of human resources at CareerBuilder, recommended that candidates "clean up digital dirt" before beginning a job search by removing photos, content and links which could hurt their chances.
The survey of 2,667 hiring managers and human resource professionals was conducted by Harris Interactive between May 22 and June 10. It has a sampling error of plus or minus 1.9 percentage points. [br] Social networks websites are used by many employers because the former______.
选项
A、help reveal what kind of person an job candidate is
B、can spread the information of the company in a fast way
C、save companies lots of money on communication
D、help improve employer-employee relationship
答案
A
解析
第五段首句提到很多网站被当做审查求职者背景的途径,下面几段也提到雇主因为看到求职者在社交网站的个人信息而放弃录用或录用该求职者。由引可知这些网站中包含求职者方方面面的信息,可以帮助雇主来确定求职者是什么样的人,[A]的表述与此一致,故为答案。[B]“能够更快地传播公司的信息”和[C]“省去公司用于沟通联系方面的大量资金”在文中没有体现,故不合题意。根据下文提到社交网站提供信息对求职者有利有弊,说明其既有利于雇佣关系,也可以破坏雇佣关系,[D]只表述其一,过于片面,故排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2827882.html
相关试题推荐
I’musuallyfairlyskepticalaboutanyresearchthatconcludesthatpeoplea
I’musuallyfairlyskepticalaboutanyresearchthatconcludesthatpeoplea
I’musuallyfairlyskepticalaboutanyresearchthatconcludesthatpeoplea
WhatmakesAmericansspendnearlyhalftheirfooddollarsonmealsawayfrom
WhatmakesAmericansspendnearlyhalftheirfooddollarsonmealsawayfrom
[originaltext]W:Sir,you’vebeenusingtheonlinecatalogueforquiteawhile.
[originaltext]W:Sir,you’vebeenusingtheonlinecatalogueforquiteawhile.
Researchershaveestablishedthatwhenpeoplearementallyengaged,biochemi
Researchershaveestablishedthatwhenpeoplearementallyengaged,biochemi
Researchershaveestablishedthatwhenpeoplearementallyengaged,biochemi
随机试题
HallwardLibrarysupportsthelearning,teachingandresearchneedsoftheF
[originaltext]Whatdoyouthinkofourmanager?[/originaltext][originaltext]Co
Theappealofadvertisingtobuyingmotivescanhavebothnegativeandposit
劳动密集型企业的末日即将到来,这对中国和世界意味着什么呢?与传统想法不同,这并不表示外国企业会关闭中国的工厂,转战劳动力更便宜的国家。实际上。中国是绝佳
抹灰工程应分层进行,当抹灰总厚度大于或等于()mm时,应采取加强措施。A.15
以下国际结算的方式中,属于顺汇的是()。A.信用证 B.汇款 C.托收
遗嘱的变更和撤销方式有明示方式和推定方式两种。下列属于明示方式的是()。A:甲立
希腊化时期的中等教育注重()A.道德教育 B.体能训练 C.文学教育 D
下列有关被审计单位原始信息的说法中,错误的是()。A.在描述关键审计事项时,注
下列成本计划指标中,属于数量指标的有()。2018真题A、设计预算成本计划降低率
最新回复
(
0
)