首页
登录
职称英语
[originaltext] Scientists have long thought about the idea of replacing a di
[originaltext] Scientists have long thought about the idea of replacing a di
游客
2023-07-10
85
管理
问题
Scientists have long thought about the idea of replacing a diseased organ with a healthy one from a donor.[33]The problem_at_first was that the human body is not particularly receptive to foreign tissue. When tissue from a donor is placed inside the body, the immune army sees it as a foreign invader and goes into battle mode. White blood cells attack and destroy the unknown tissue in a process known as rejection.
Eventually, scientists realized that the problem of rejection didn’t occur when the organ donor and recipient were identical twins. The genetic similarity appeared to prevent the immune response. Massachusetts surgeon Joseph E. Murray used this concept to his advantage in 1954, when he accomplished the first successful kidney transplant between identical twins.
Dr. Murray’s surgery was a major breakthrough, but it wasn’t a solution. After all, very few people have an identical twin they can rely on for organ donation. In the late 1960s, doctors figured out a way to perform transplants between non-relatives by suppressing the recipient’s immune response with drugs. But the trouble was that the drugs were highly poisonous. Between the risks of infection and the poisonous drugs, most transplant patients didn’t live long after their operation.
By the 1980s, anti-rejection drugs had improved to the point where transplantation surgery became pretty routine and far less risky. Survival rates rose. Once surgeons became experienced in transplanting essential organs such as heart, kidneys, liver and lungs, they turned their focus to "nonessential" parts of the body.
33. What was the problem of organ transplant at the beginning?
34. In what condition would rejection not occur?
35. What did surgeons do after they got familiar with the transplant of essential organs?
选项
A、Surgeons were not sure of the risk of operation.
B、It’s very hard to find a suitable organ donor.
C、Human body was not receptive to foreign tissue.
D、Patient’s white blood cells would be destroyed.
答案
C
解析
短文提到器官移植早期遇到的问题是人的身体不接受外来的组织(not…receptive to foreign tissue),导致了排斥现象(rejection)的产生,C与短文内容一致,故为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2825937.html
相关试题推荐
[originaltext]Well,tocontinue,asImentionedearlier,thereisalsorese
[originaltext]Well,tocontinue,asImentionedearlier,thereisalsorese
[originaltext]Whydosomanypeoplelivetoahealthyoldageincertainpa
[originaltext]W:Hey,Henry,how’severythinggoing,andwhat’swiththeflower
[originaltext]W:Hey,Henry,how’severythinggoing,andwhat’swiththeflower
[originaltext]W:Hey,Henry,how’severythinggoing,andwhat’swiththeflower
[originaltext]W:TodaywehavewithusDrMichaelWhite,aspacescientist,to
[originaltext]W:TodaywehavewithusDrMichaelWhite,aspacescientist,to
[originaltext]W:Howdoyoufee!aboutthefootballgameonFriday?Closeresul
[originaltext]W:Howdoyoufee!aboutthefootballgameonFriday?Closeresul
随机试题
Sheisalways______ofothers.A、consideredB、considerateC、consideringD、consid
MyincomeisnowtwiceasmuchasIusedtoearntwoyearsago.A、我现在的收入是两年前的两倍。
Nobelwashappywhentogetherwithothers,andoftenfeltverylonely______.A、b
Wearedelightedatthenews________ourdaughterisexpectingababy.A、whyB、th
Urgentbusinesspreventedmefromcallingonyou.A、急事阻止了我,我没能来拜访您。B、紧急的生意阻止我无法给
起重机械主要有()。A.塔式起重机 B.拌和设备 C.滑升模板 D.外用
健康管理师职业定义是( )A.从事个体健康的监测、分析、评估以及健康咨询、指导和
患者,女,35岁。素体虚弱,纳食不香,短气乏力,头晕心慌,面色苍白,时嗳气,腹胀
灭火剂储存装置宜设在专用的储存间内,下列关于储存间的说法中,不正确的是()。
煤矿各地点的实际需要风量,必须使该地点的风流中的瓦斯、氢气和其他有害气体的浓度、
最新回复
(
0
)