首页
登录
职称英语
As regards social conventions, we must say a word about the well-known Engli
As regards social conventions, we must say a word about the well-known Engli
游客
2023-07-06
77
管理
问题
As regards social conventions, we must say a word about the well-known English class system. This is an embarrassing subject for English people, and one they tend to be ashamed of, though during the present century class-consciousness has grown less and less, and the class system less rigid. But it still exists below the surface. Broadly speaking, it means there are two classes, the "middle class" and the "working class".(We shall ignore for a moment the old "upper class", including the hereditary aristocracy, since it is extremely small in numbers; but some of its members have the right to sit in the House of Lords, and some newspapers take surprising interest in their private life.)The middle class consists chiefly of well-to-do businessmen and professional people of all kinds. The working class consists chiefly of manual and unskilled workers.
The most obvious difference between them is in their accent. Middle-class people use slightly varying kinds of "received pronunciation" which is the kind of English spoken by BBC announcers and taught to overseas pupils. Typical working-class people speak in many different local accents which are generally felt to be rather ugly and uneducated. One of the biggest barriers of social equality in England is the two-class education system. To have been to a so-called "public school" immediately marks you out as one of the middle class. The middle classes tend to live a more formal life than working-class people, and are usually more cultured. Their midday meal is "lunch" and they have a rather formal evening meal called "dinner", whereas the working man’ s dinner, if his working hours permit, is at midday, and his smaller, late-evening meal is called supper.
As we have said, however, the class system is much less rigid than it was, and for a long time it has been government policy to reduce class distinctions. Working-class students very commonly receive a university education and enter the professions, and working-class incomes have grown so much recently that the distinctions between the two classes are becoming less and less clear. However, regardless of one’s social status, certain standards of politeness are expected of everybody, and a well-bred person is polite to everyone he meets, and treats a laborer with the same respect he gives an important businessman. Servility inspires both embarrassment and dislike. Even the word "sir", except in school and in certain occupations(e. g. commerce, the army, etc.)sounds too servile to be commonly used. [br] Why isn’t the word "sir" commonly used in Britain?
选项
A、Because it sounds too servile and is likely to cause embarrassment.
B、Because it can only be used in some certain occupations.
C、Because it is an impolite word.
D、Because it shows that the speaker is not well-bred person.
答案
A
解析
细节题。短文最后两句提到Servility inspires both embarrassment and dislike.Even the word“sir”,except in school and in certain occupations(e.g.commerce,the army,etc.)sounds too servile to be commonlyused.由此可看出“sir”这个词听起来显得过于卑下,会引起尴尬和不悦,所以无法广为使用。故选项A正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2813389.html
相关试题推荐
Apaper,Anatomy(剖析)ofaLargeScaleSocialSearchEngine,layingoutastra
Apaper,Anatomy(剖析)ofaLargeScaleSocialSearchEngine,layingoutastra
Apaper,Anatomy(剖析)ofaLargeScaleSocialSearchEngine,layingoutastra
Apaper,Anatomy(剖析)ofaLargeScaleSocialSearchEngine,layingoutastra
Apaper,Anatomy(剖析)ofaLargeScaleSocialSearchEngine,layingoutastra
[originaltext]Humansaresocialanimals,andmostofustreasureourrelati
[originaltext]Humansaresocialanimals,andmostofustreasureourrelati
Morethanthreedozenbillionaires,includingwell-knownphilanthropist(慈善家)
Morethanthreedozenbillionaires,includingwell-knownphilanthropist(慈善家)
Morethanthreedozenbillionaires,includingwell-knownphilanthropist(慈善家)
随机试题
Eachoftheninesquaresmarked1Ato3Cinthegridshouldincorporateallthe
Lifeexpectancyisrisinginmuchoftheworld.Butdoctorsareseeinganothe
A—offerB—bargainC—sampleD—cont
下列说法正确的有()。A.净现值法不便于对原始投资额不相等的独立方案进行决策
适合采用顶推法施工的桥梁有()。A.预应力钢筋混凝土等截面连续梁桥 B.
A.纵隔扑动 B.胸壁反常呼吸运动 C.颈静脉怒张 D.头面颈部肿胀、发绀
世界上最早的药典是A.《佛洛伦斯药典》 B.《本草纲目》 C.《中华药典》
关于链激酶的叙述不正确的是A.能与纤溶酶原结合,促使纤溶酶原转变为纤溶酶B.主要
如图所示,梯形的上底和下底分别为5厘米、18厘米,两条腰分别为5厘米、12厘米,
女,30岁。便秘2年,近半月来大便时肛门疼痛,粪便表面及便纸上附有鲜血,其诊断最
最新回复
(
0
)