首页
登录
职称英语
Every year, earthquakes are responsible for a large number of deaths and vas
Every year, earthquakes are responsible for a large number of deaths and vas
游客
2023-07-04
74
管理
问题
Every year, earthquakes are responsible for a large number of deaths and vast amount of destruction in various parts of the world. Most of these damaging earthquakes occur either in a narrow belt which surrounds the Pacific Ocean or in a line which extends from Burma to the Alps in Europe. Some of the destruction is directly caused by the quake itself. An example of this is the collapse of buildings as a result of vibration. Other damage results from landslides, tsunamis(large ocean waves)or major fires which are initiated by the quake.
There are about a million quakes a year. Fortunately, however, not all of them are destructive. The intensity of an earthquake is measured on the Richter Scale, which goes from 0 upward. The highest magnitude recorded to date is 9.0. Major damage generally occurs from quake ranging upwards from 6.0. Exceptions to this are those whose epicenters are located far from the inhabited areas.
The actual cause of the quake itself is the breaking apart of rocks at or below the earth’s surface. This is produced by pressure which scientists believe may be due to a number of reasons, two of which are the expansion and contraction of the earth’s crust and continental drift.
In order to minimize the damage and lessen some of the suffering results from earthquakes, scientists are working on ways to enable accurate prediction. Two of the instruments presently in use to achieve this goal are seismograghs and tiltmeters. The former records any shaking of the earth: by means of calculations seismologist can accurately indicate the exact time, location and size of an earthquake. The latter, as the name suggests, is used to record any changes in the title of the land. [br] Which of the following is the best title for this passage?
选项
A、Earthquakes.
B、The Cause of Earthquakes.
C、Earthquakes and Their Damages.
D、How to Predict Earthquakes.
答案
A
解析
主旨题。本文是一篇介绍地震的说明文。整篇文章分别从地震的现象、强度、原因和预测等几个方面展开介绍,并没有格外强调哪一个方面。因此,答案选A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2806545.html
相关试题推荐
Womenareonthevergeofoutnumberingmenintheworkforceforthefirstti
Womenareonthevergeofoutnumberingmenintheworkforceforthefirstti
Averyimportantworldproblemistheincreasingnumberofpeoplewhoactual
Averyimportantworldproblemistheincreasingnumberofpeoplewhoactual
Averyimportantworldproblemistheincreasingnumberofpeoplewhoactual
[originaltext]Americaisacountryonthemove.Inunheardofnumbers,peop
Livinginatimewhenanever-increasingnumberofnewsproviderspushacon
Livinginatimewhenanever-increasingnumberofnewsproviderspushacon
Livinginatimewhenanever-increasingnumberofnewsproviderspushacon
Livinginatimewhenanever-increasingnumberofnewsproviderspushacon
随机试题
Thestatistics______thatunemploymentremainsabigchallengetothegovernmen
We_______(坚持扩大内需方针)andcontinuedtotakemeasurestoexercisemacro-controlove
Thefrontmatterofabookconsistsofthetitle,subtitle,tableofcontent
VideodischoldsgreatpromiseofhelpingtomeettheneedsofAmericanschoo
但那时我年少,血旺气盛,誓与凡俗抗争到底,于是连哄带骗将一净高1.74米女孩拐回家做起了太太,这一壮举颇为“残废”们扬了一段眉吐了半口气。将大大置
Manystudentsfindtheexperienceofattendinguniversitylecturestobeac
双侧上颌中切牙、侧切牙、尖牙缺失,缺牙区牙槽嵴唇侧有倒凹,拟行可摘局部义齿修复,
()食物中毒可出现“肠源青紫症”。A.瘦肉精 B.河豚毒素 C.亚硝酸盐
党的十九届五中全会审议通过的《中共中央关于制定国民经济和社会发展第十四个五年规划
《关于建立国家基本药物制度的实施意见》规定:基本药物纳入基本医疗保障药品报销目录
最新回复
(
0
)