首页
登录
职称英语
[originaltext] [23]All languages are equal from a linguistic point of view.
[originaltext] [23]All languages are equal from a linguistic point of view.
游客
2023-06-28
67
管理
问题
[23]All languages are equal from a linguistic point of view. It is wrong to judge the value of one against another. But when it comes to investing time, money and effort in the learning of languages, practical factors inevitably come into play. Politicians, taxpayers, parents and learners all want to be able to invest in those languages where their efforts and resources are going to prove most effective for their particular needs.
There is no denying the importance of English as a common means of communication across the world. But an analysis of global language trends was a timely warning against this pride in the predominance of English worldwide. It predicted that the competitive advantage of English will decline and that monolin-gual English speakers, unable to tap into the multilingual environments enjoyed by others, would face a gloomy economic future.
A wide range of languages are needed to exploit the benefits of the single market and keep improving trade between peoples worldwide. Even when others have a high level of proficiency in English, this does not mean that their languages can be ignored. In order to develop relations between countries and individuals based on mutual respect and trust as well as to do business effectively, there is a need for an understanding of the social, political, and technical systems of a country, as well as the countless aspects of daily life that are important to that nation’s identity and culture.
23 What do we know about the value of languages from a linguistic point of view?
24 What does the speaker say about monolingual English speakers?
25 Why do we need to understand various aspects of a country?
选项
A、They predominate the English world.
B、They are unable to adapt to the competitive world.
C、They invest more time in learning a foreign language.
D、They may face a depressing economic future.
答案
D
解析
短文提到,仅会说英语的人不能够融入多语言的环境,他们将会面临暗淡的经济前途。D的depressing是对原文gloomy的同义替换,语义一致,故选D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2791402.html
相关试题推荐
[originaltext]AccordingtonewresearchbyBritishscientists,teenswhodo
[originaltext]AccordingtonewresearchbyBritishscientists,teenswhodo
[originaltext]Singaporehastopped131citiesgloballytobecometheworld’
[originaltext]Somekindsofmentalskillsnaturallydecreaseaspeopleget
[originaltext]Somekindsofmentalskillsnaturallydecreaseaspeopleget
[originaltext]M:Ouch,howcanthesandbesohotwhenthewater’sstillcold?
[originaltext]M:ThatisitIknowthatitissmallerthanyouwanted,butiti
[originaltext]M:ThatisitIknowthatitissmallerthanyouwanted,butiti
[originaltext]W:Excuseme,wherecanIfindtheseriesHairyPotter?Ihavebe
[originaltext]W:Excuseme,wherecanIfindtheseriesHairyPotter?Ihavebe
随机试题
CreditcardsareanimportantpartofAmericanlife.Whetherwehaveaposit
WhathappenedonSunday?[originaltext]Abombhasexplodedoutsideabuildin
ThefamilyisthecenterofmosttraditionalAsians’lives.Manypeoplewor
[originaltext]Thesecretofalongandhappymarriageappearstobenotto
ChooseTHREElettersA-G.Writeyouranswersinboxes37-39onyouransw
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessaybasedonth
[originaltext]Menhavetraveledeversincetheyfirstappearedontheearth
在正常工作情况下,带传动的传动比会因传递功率的不同而变化。其原因是( )。A.
()kV及以下变电站基建工程竣工(预)验收由地市公司运检部选派相关专业技术人员参
可以在大众传播媒介发布广告的药品是A.含麻黄碱类复方制剂(其中麻黄碱类药物含量4
最新回复
(
0
)