首页
登录
职称英语
[originaltext] Three men are found smashing boulders with iron hammers. When
[originaltext] Three men are found smashing boulders with iron hammers. When
游客
2023-06-28
46
管理
问题
Three men are found smashing boulders with iron hammers. When asked what they are doing, the first man says, "Breaking big rocks into little rocks." The second man says, "Feeding my family." The third man says, "Building a cathedral."
Today’s column focuses on the third man, the one who saw each hammer blow as contributing to the construction of a cathedral, a home for human dreams and sacred aspirations. To many of us who study and consult in occupational and organizational contexts, we would call what this third man does meaningful work.
I have come to see meaningful work as consisting of three central components. First, the work we do must make sense: we must know what’s being asked of us and be able to identify the personal or organizational resources we need to do our job. Second, the work we do must have a point: we must be able to see how the little tasks we engage in build, brick-by-brick if you will, into an important part of the purpose of our company. Finally, the work that we do must benefit some greater good: we must be able to see how our toil helps others, whether that’s saving the planet, saving a life, or making our co-workers’ jobs easier so that they can go home and really be available for their families and friends. A growing body of evidence shows that meaningful workers are happy workers, more committed workers, and, in some tantalizing ways, better workers.
20 What does the second man answer when asked what they are doing?
21 According to the speaker, what is the first central component of a meaningful work?
22 What does the growing body of evidence show?
选项
A、Most of the people want to do meaningful work.
B、A majority of workers are doing meaningful work.
C、Happy workers can always find a well-paid job.
D、Meaningful workers are happy and better workers.
答案
D
解析
短文提到,越来越多证据表明,从事有意义工作的人是开心的、更加专注的……更好的工作者,故D正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2789539.html
相关试题推荐
[originaltext]Acommonchallengeformanyteachersiskeepingtheirstudent
[originaltext]Acommonchallengeformanyteachersiskeepingtheirstudent
[originaltext]Acommonchallengeformanyteachersiskeepingtheirstudent
[originaltext]W:(12)Howisyourhousehuntinggoing?M:Notverywell.Ihaven’
[originaltext]W:(12)Howisyourhousehuntinggoing?M:Notverywell.Ihaven’
[originaltext]W:(12)Howisyourhousehuntinggoing?M:Notverywell.Ihaven’
[originaltext]W:Doyouthinkfamilieshavechangedmuchinthelast50years?
[originaltext]W:Doyouthinkfamilieshavechangedmuchinthelast50years?
[originaltext]W:Doyouthinkfamilieshavechangedmuchinthelast50years?
[originaltext]AdeafandblindwomanfromAustraliahasbecomethefirstpe
随机试题
Whatisthewomangoingtodo?[originaltext]W:Excuseme.Canyouhelpme?M:Y
Thestudyoflawhasbeenrecognizedforcenturiesasabasicintellectuald
Whatisthebesttitleforthisnewspaperarticle?______.[br]Whichofthefol
[originaltext]Birdsarefamousforcarryingthingsaround.Some,likehomin
Lookingbackonmychildhood,Iamconvincedthatnaturalistsarebornandn
Accordingtothenews,theindoorsmoking-banmovementstalledbecause[original
某商业中心地上4层,地下1层,耐火等级一级,建筑屋面为坡屋面,首层地面至其檐口的
以下各项描述中正确的有A.肾为封藏之本 B.肝为罢极之本 C.心为血之本
第二恒磨牙窝沟封闭的适宜年龄是A.6~7岁 B.7~9岁 C.9~11
(2021年真题)适用简易程序审理的民事案件,由审判员独任审判。()
最新回复
(
0
)