首页
登录
职称英语
[originaltext] (16)On the sofa or lying in bed feeling ill? Chances are you
[originaltext] (16)On the sofa or lying in bed feeling ill? Chances are you
游客
2023-06-26
51
管理
问题
(16)On the sofa or lying in bed feeling ill? Chances are you’re tucking into some hot soup to help you feel better. It’s what your grandparents would have done, their grandparents and generations before that.(17)As far back as the 12th century, physicians were recommending chicken soup to combat a cold. Modern science has since found their instincts were largely right and it can be soothing and anti-inflammatory for those with colds.(17)It was still the same in the 16th century, when common wisdom was to give "nourishing, light and easily digested food" to the sick. Soups were recommended. The nutritional benefits are obvious. A healthy soup provides an easy way to digest the nutrients we need, especially when we’re ill.(16)There’s more than that. The psychological links people have with food do stem from childhood. That is a connection we make on a subconscious level as we grow up, so when we want to feel comforted we look to what our mothers would have provided. Over time we build up food associations with our homes—we like to think of them as warm and cozy. There’s a definite tie there to our appreciation of warm and comforting food. Not many recipes are still handed down through generations, but soup is one of them, with ancient recipes for soup remaining very similar to those in modern cookbooks.(18)People believe that there are emotional reasons for this. When we take soup to people in tough times, there’s something about it that means we are bringing comfort to them because it takes an enormous amount of care inside.
16. What is the speaker mainly talking about?
17. Why were soups recommended in ancient times?
18. Why does taking soup to people in tough times mean bringing comfort to them?
选项
A、Because the soup reminds them of their childhood.
B、Because the soup makes them feel people’s concern.
C、Because the soup needs a lot of time to prepare.
D、Because the recipes of soup are handed down from ancestors.
答案
B
解析
原因目的题。本题问的是为什么给处于困难中的人送汤意味着给他们带去安慰。短文最后提到给处于困难中的人们送汤意味着给他们送去安慰,这是因为汤里面包含着关心的味道。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2784538.html
相关试题推荐
[originaltext]Sinceaunionrepresentativevisitedourcompanytoinformus
[originaltext]Sinceaunionrepresentativevisitedourcompanytoinformus
[originaltext]Whenpeoplecareforanelderlyrelative,theyoftendonotu
[originaltext]Whenpeoplecareforanelderlyrelative,theyoftendonotu
[originaltext](16)Therearemanycommonlyheldbeliefsabouteyeglassesan
[originaltext](23)AnewbookbytwoprofessorsatPennsylvaniaStateUniver
[originaltext](23)AnewbookbytwoprofessorsatPennsylvaniaStateUniver
[originaltext](23)AnewbookbytwoprofessorsatPennsylvaniaStateUniver
[originaltext]Fromthebeginningofhumanhistory,(21)peoplehaveusedoil
[originaltext]Asmoreandmorepeoplelosetheirjobs,nowisperhapstheti
随机试题
•Youwillhearpartofatalktoagroupofbusinessstudentsabouttheroleof
E-mailAaswellasmobiletelephonesBarebecomingCmoreandmorepopularDindai
Beyonddemographics,theUnitedStatesconfrontswitharangeofother(1)__
WhenCanadiansneedhealthcare,theygenerallycontactaprimaryhealthcar
Biogas:aSolutiontoManyProblemsInalmostalldevelo
关于管理规约和临时管理规约的差异,下列说法不正确的是()。A.临时管理规
反映教师职业与其他职业不同的本质特征是( )。A、为人师表 B、献身教育
男性,57岁。心慌多汗半年,多饮、多尿1个月就诊。体检:明显消瘦,双眼突出,甲状
甲公司的下列资产中,属于符合资本化条件的资产的是( )。A.甲公司从乙公司购入的
某项目贷款筹资总额20万元,筹资费率为10%,贷款年利率为9%,每年结息一次,到
最新回复
(
0
)