首页
登录
职称英语
[originaltext] (16)Foreign aid is an important part of international effort
[originaltext] (16)Foreign aid is an important part of international effort
游客
2023-06-26
62
管理
问题
(16)Foreign aid is an important part of international efforts to reduce poverty. The United States Agency for International Development has an estimate of the amount given since the early 1950s. It says 70 countries have received more than $ 10 trillion in payments and loans from Western nations. But does foreign aid work? Reporter Aida recently discussed the issue with several experts. Michael Robinson is a researcher at the World Policy Institute in New York. He says foreign aid can lead to "all the wrong economic policies that made those countries poor in the first place. "(17)Mr. Robinson argues that it does not help the majority of poor people in a country. Instead, it strengthens the officials in power who are generally unelected. Other experts say foreign aid has produced mixed results, depending on where and how the money is spent. They note successful examples like South Korea, who has become wealthy enough to give foreign aid itself.(18)UN experts agree that foreign aid faces difficulties in parts of the world without much democracy. In Southern Africa, poverty rates increased from 41 % in 1981 to 46% in 2001. Yet there are calls for new methods of giving. George Smith is a Ghanaian-born economics professor at American University in Washington.(19)He says Western countries should give less aid, but remove trade barriers so they import more goods from developing nations. Prof. Smith also suggests that donor nations direct how they want their money spent.
16. What does the speaker say about foreign aid?
17. What does Mr. Robinson think of foreign aid?
18. Why does foreign aid face difficulties according to UN experts?
19. What should Western countries do to help poor countries according to Prof. Smith?
选项
A、It is mainly provided by Western countries.
B、It can’t eliminate poverty in the world.
C、It is an international way to reduce poverty.
D、It makes poor countries develop faster.
答案
C
解析
事实细节题。本题问的是讲话者讲了关于国际援助的什么信息。短文开篇便提到,国际援助是减少贫穷的重要国际途径,然后列举了具体的援助事例进行论证。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2784108.html
相关试题推荐
[originaltext]Inmanybusinesses,computershavelargelyreplacedpaperwork
[originaltext]Inmanybusinesses,computershavelargelyreplacedpaperwork
[originaltext]Wall-to-wallmirrorsingymsanddancestudiosmightstopwom
[originaltext]ThefirstEnglishdictionarywaspublishedin1604.Thedicti
[originaltext]ThefirstEnglishdictionarywaspublishedin1604.Thedicti
[originaltext]W:Welcometoourcity,Mr.Lorden.But,ofcourse,youhavebeen
[originaltext]W:Welcometoourcity,Mr.Lorden.But,ofcourse,youhavebeen
[originaltext]M:Today,asourguestonStudentRadioWestmarkisstudentorgan
[originaltext]M:Today,asourguestonStudentRadioWestmarkisstudentorgan
[originaltext]Acrowdofsome35,000,includingU.SFirstLadyandItalian
随机试题
Wherearetheytalking?[br][originaltext]M:CanIborrowthatbook,please?W
Cultureshockmightbecalledan【C1】______diseaseofpeoplewhohavebeensu
Thepiehadbeenintheovenfortwentyminutes,withtenanotherpiestogo,an
Weuselanguageeveryday.Weliveinaworldofwords.Hardlyanymomentpa
MylittlebrotherbasneverbeentoBeijing,butit’stheplace______.A、where
某一股票价格在期末价格有两种可能,150元或90元。该股票的卖出期权的执行价格是
A.新药 B.处方药 C.非处方药 D.劣药 E.假药由消费者自行判断、
患儿男,35kg,需给予头孢呋辛钠静脉滴注(成人量为2.0g),按体重计算应选择
斜弯曲的主要特征是()。A. B. C. D.
在北京西北部一栋办公楼的冷飕飕的地下室里,一群想要成为企业家的人正聚集在计算机屏
最新回复
(
0
)