首页
登录
职称英语
The struggle against malnutrition (营养不良) and hunger is as old as man himself
The struggle against malnutrition (营养不良) and hunger is as old as man himself
游客
2023-06-23
65
管理
问题
The struggle against malnutrition (营养不良) and hunger is as old as man himself, and never across the face of our planet has the outcome been more in doubt. Malnutrition tortures an estimated 400 million to 1.5 billion of the world’s poor. Even in the rich U.S., poverty means malnutrition for an estimated ten to twenty million. Hardest hit are children, whose growing bodies demand two and a half times more protein, than those of adults. Nutrition experts estimate that 70 percent of the children in low-income countries are affected.
Badly-shaped bodies tell the sad story of malnutrition. Medical science identifies two major types of malnutrition which usually occur in combination. The first, kwashiorkor, is typified by the bloated (肿胀的 ) look, the opposite of what we associate with starvation. Accumulated fluids pushing against wasted muscles account for the plumpness (丰满) of hands, feet, belly and face. Caused by an acute lack of protein, kwashiorkor can bring brain damage, irritability, loss of appetite and so on.
On the other hand, stick limbs, a bloated belly, wide eyes, and the stretched-skin face of an old person mark victims of marasmus, a word taken from the Greek "to waste away". Lacking calcium (钙) as well as protein, sufferers may weigh only half as much as normal. With fat gone, the skin hangs or draws tight over bones. Children, whose growing bodies require large amounts of protein, suffer in greatest numbers, but perhaps only three percent of all child victims suffer the extreme stages described.
Scientists are working hard to develop new weapons against malnutrition and starvation. But two thirds of the human population of 3.9 billion live in the poorest countries which also have the highest birth rates. Thus, of the 74 million people added to the population each year, four out of five will be born in a have-not country—a country unable to supply its people’s nutritional needs. [br] It can be inferred from the passage that the struggle against malnutrition is _____.
选项
A、certain to succeed
B、likely to succeed
C、certain to fail
D、hard to succeed
答案
D
解析
推理判断及观点态度题。解答本题的一个重要线索是最后一段,特别是该段第2句开头表示转折的信号词but,表示作者对于和营养不良的斗争态度并不乐观。选项A(必定成功)、B(可能成功)、C(必定失败)都与作者态度不符。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2776057.html
相关试题推荐
[originaltext]Anelderlywomanyesterdaymadealegalclaimagainstadepar
[originaltext][22]Anelderlywomanyesterdaymadealegalclaimagainsta
[originaltext][22]Anelderlywomanyesterdaymadealegalclaimagainsta
Backin1975,economistsplottedrisinglifeexpectanciesagainstcountries’
Backin1975,economistsplottedrisinglifeexpectanciesagainstcountries’
AfederaljudgeinCaliforniahasdismissedalawsuitagainsttheCoca-Colac
AfederaljudgeinCaliforniahasdismissedalawsuitagainsttheCoca-Colac
AfederaljudgeinCaliforniahasdismissedalawsuitagainsttheCoca-Colac
【B1】[br]【B12】A、overB、againstC、onD、behindA介词辨义题。此处over意为“在……期间,经过(一段时间)”,下一
[originaltext]Anelderlywomanyesterdaymadealegalclaimagainstadepar
随机试题
Whyisthemancalling?[br][originaltext]M:Thisisurgent.I’velostmyATM
Idon’tknowanyFrenchpeople_____you.A、morethanB、ratherthanC、lessthanD、o
Thoughmuchhasbeensaidaboutteacherappraisal,it’soddthatchildren,whos
[originaltext]Wouldyouliketohaveacupofcoffee?[/originaltext][originalt
Iwasdischargedin1947and,motivatedbyintellectualcuriosity,decidedupon
【教学过程】 (一)复习导入,引起兴趣 引导学生回忆细胞膜的功能有哪些?(①将细胞与外界环境分隔开,保障细胞内部环境的相对稳定;②控制物质进出细胞;③进
只有医生有权作出伤员死亡的诊断。
下列选项中,具有“火性炎上”特点的有( )。A.目赤肿痛 B.口舌生疮 C
会员或者客户违规对市场产生重大影响时,为防止违规行为后果进一步扩大,期货交易所可
下列关于期权内涵价值和时间价值的说法,正确的是( )。A.实值看涨期权和看跌期
最新回复
(
0
)