首页
登录
职称英语
[originaltext] (19) One thing about the moon many people don’ t know is tha
[originaltext] (19) One thing about the moon many people don’ t know is tha
游客
2023-06-22
39
管理
问题
(19) One thing about the moon many people don’ t know is that it has a lot of garbage on its surface, leftover from human space exploration. But how much garbage exactly have humans left on the moon? It’ s hard to be accurate, but the trash likely weighs more than 181,000 kilograms on earth. Much of it was left by American astronauts, who landed on the lunar surface between 1969 and 1972 during NASA’ s Apollo Missions. The other rubbish comes from missions that did not have human crews. These missions were conducted by various space exploring agencies, including those from the US, Russia, Japan, India and Europe. Many of the older pieces are equipment sent to learn about the moon. The equipment stayed there after its mission ended.
The moon is also home to lunar orbiters that nabbed the moon before they crashed into its surface, adding to the garbage heap. (20) The objects left by the Apollo astronauts included the equipment that was no longer needed. Bringing back unneeded equipment would have used up precious resources such as fuel. But as the saying goes, "one person’ s trash is another’ s treasure" , (21) researchers can study the garbage left on the moon to see how its materials weathered the radiation and vacuum of space overtime. Moreover, some of the objects on the moon are still being used, including a laser range reflector left by the Apollo 11 crew.
Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.
19. What does the passage say maybe unknown to many people?
20. Why has a lot of equipment been left on the moon?
21. What can researchers do with the garbage on the moon?
选项
A、It is costly to bring back.
B、It is risky to destroy.
C、It is of no use on Earth.
D、It is damaged by radiation.
答案
A
解析
题干问的是为什么许多设备留在了月球。短文中提到,阿波罗宇航员留下的东西包括不再需要的设备。回收不需要的设备将耗尽宝贵的资源,如燃料,故答案为A(带回来花费太大)。B项(销毁有风险)、C项(对地球没有用)和D项(它因为辐射被损坏了)短文中均未提及,故排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2772725.html
相关试题推荐
[originaltext]Americansthinkagreatdealabouttime.Theyconstantlyrefe
[originaltext]Mostkidsaremuchbetterthantheirparentsatprogrammingt
[originaltext]Mostkidsaremuchbetterthantheirparentsatprogrammingt
[originaltext]Someoftheplanet’smostpreciousanimalsandplantsaredis
[originaltext]Someoftheplanet’smostpreciousanimalsandplantsaredis
[originaltext]Fortwenty-fiveyears,Iwasafull-timethief,specializing
[originaltext]"Gototheplaygroundandhavefun",parentswilloftensayt
[originaltext]"Gototheplaygroundandhavefun",parentswilloftensayt
[originaltext]Doyourememberatimewhenpeoplewerealittlenicerandge
[originaltext]Doyourememberatimewhenpeoplewerealittlenicerandge
随机试题
Ican’treadthemarksandnotesJennymadeinthemarginbecausetheyaretoo_
______(无论会遇到到少困难)wewillmanagetoaccomplishourgoal.Nomatterhowmanydiffi
Completetheformbelow.WriteNOMORETHANTWOWORDSAND/ORANUMBERforeacha
只要眼睛始终不离目标,就能轻而易举地走成一条直线。(only倒装)Onlywhenone’seyesarerivetedonthegoal,c
晶体管非门电路如图所示,已知UOC=15V,UB=-9V,RC=3kΩ,
(2016年)甲、乙签订合同,甲承租乙的房屋。租期届满后,甲拒绝退出房屋。这种情
退休者抵御通货膨胀的办法,就是维持一个持续________的________收入
以下哪个不是定性研究常用的方法?()A:座谈B:问卷调查C:深度访问D:焦
A.党参 B.蝉蜕 C.藜芦 D.浙贝 E.柴胡防党、台党参的正名是
尿毒症患者伴高钾血症最有效降血钾疗法是() A.口服碳酸钙 B.必需氨基酸疗
最新回复
(
0
)