首页
登录
职称英语
[originaltext] The Paris agreement to curb climate change calls for a dramat
[originaltext] The Paris agreement to curb climate change calls for a dramat
游客
2023-06-21
37
管理
问题
The Paris agreement to curb climate change calls for a dramatic shift away from fossil fuels and the greenhouse gasses they emit, especially carbon dioxide.
Switching to renewable energy helps, but that won’t happen fast enough to keep temperatures from rising to dangerous levels. That’s why scientists and researchers all over the world also are working on new ways of keeping carbon out of the atmosphere.
At an industrial site in Alberta, a province in North America, Royal Dutch Shell, an oil company, recently hosted a grand opening for its Quest carbon capture and storage project.
It’s part of Shell’s oil sands business. Turning oil sands into crude oil emits a lot of carbon dioxide. So Shell tries to capture some of that greenhouse gas before it gets into the air.
The technology in the Quest project has been around for a while, but it’s still expensive: The cost of building and operating this one plant over the next decade is about $970 million. For all that money, it captures only a third of the C02 that’s produced here.
For many companies, such a plant isn’t an attractive investment because it’s not profitable.
5. What’s the purpose of Paris agreement?
6. What is the content of Shell’s Quest project?
7. Why doesn’t Quest’s plant attract to many companies?
选项
A、Transportation of sands and oil.
B、Way to stop emitting carbon dioxide.
C、Capture and storage of carbon dioxide.
D、Method of exploring more oil.
答案
C
解析
新闻提到,Royal Dutch Shell是北美的一家石油公司,接着又说它举行了一个盛大的开幕式,进行捕获和储存碳的项目(Quest carbon capture and storage project),故C为答案。新闻中多次提到sand和oil,但并未提及其运输情况(transportation),故排除A。该项目并非B所说的“停止排放二氧化碳”,而是要对其进行储存以防止其进入空气中,故排除B。D是利用对Shell公司是石油公司进行干扰,新闻并没有提及要开发更多石油。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2770365.html
相关试题推荐
[originaltext]M:I’mphoningupaboutthisjobyouadvertisedinthepaper.Thi
[originaltext]M:I’mphoningupaboutthisjobyouadvertisedinthepaper.Thi
[originaltext]M:WhatshouldIdoaboutMr.Romero?Remember?Hesaiditwasim
[originaltext]W:Steve,canyoutellmehowlongyou’vebeenapubowner?M:We
[originaltext]W:Steve,canyoutellmehowlongyou’vebeenapubowner?M:We
[originaltext]M:AceEmploymentAgency.Goodmorning.W:Goodmorning.Iwonder
[originaltext]M:AceEmploymentAgency.Goodmorning.W:Goodmorning.Iwonder
[originaltext]M:Doyourememberthewonderfulfilmonspaceexplorationwewat
[originaltext]M:Doyourememberthewonderfulfilmonspaceexplorationwewat
[originaltext]M:Doyourememberthewonderfulfilmonspaceexplorationwewat
随机试题
What’swrongwiththedog?It______initsbedalldaywithouteatinganyfood.
Thisspaciousroomis______furnishedwithjustafewarticlesinit.A、lightly
Thislocaleveningpaperhasa______oftwenty-fivethousand.A、numberB、contribut
Jimismybrother-in-law.Hewas【B1】______atoothachelastweek.Buthedi
Self-employment1.近年来随着就业形式越来越严峻,大学生自主就业已经很普遍2.大学生自主就业的好处3.你的看法Moreandmo
[originaltext]Goodmorning,everyone.First,I’dliketoaskyouaquestion
实验室开展内部审核每年至少一次,需增加内审次数的情况为()。A.业务培训
《权谋书》成书于汉成帝鸿嘉四年,是刘向在校书的过程中____而成的。他编辑此书的
慢性肾衰患者贫血最主要的原因是( )。A.失血 B.促红细胞生成素缺乏 C
简述奥苏伯尔的有意义接受学习论。
最新回复
(
0
)