首页
登录
职称英语
[originaltext] We’re starting today with a report on a major earthquake that
[originaltext] We’re starting today with a report on a major earthquake that
游客
2023-06-21
49
管理
问题
We’re starting today with a report on a major earthquake that struck Southern Asia yesterday. Its center, the point directly above the quake, was in northeastern Afghanistan. The force was felt in neighboring Pakistan and Tajikistan, as well as two countries over in India. Its level was 7.5, capable of huge damage.
But geologists say (3)because its center was so deep, more than 130 miles below the surface, its effects were limited. Still, Afghan officials say more than 4,000 houses were severely damaged or destroyed and (4)more than 200 people, mostly in Pakistan, were confirmed dead when we produced this show.
The quake hit a rural mountainous area. Some affected villages are hard for rescuers to reach. They also don’t have good basic constructions like solid bridges or reliable communications systems. So, that’s another challenge.
3. Why was the effect of the earthquake limited?
4. What was the consequence of the earthquake?
选项
A、Its level was not big enough.
B、Its center was deep below the surface.
C、It struck rural mountainous areas.
D、The constructions it struck are solid.
答案
B
解析
新闻引述地质学家的话指出,由于震中很深,在离地表130英里处(so deep,more than 130 miles below the surface),所以影响很有限,故B正确。新闻中提到,地震等级是7.5,足以造成巨大的破坏,故A“等级不够大”错误。C“地震发生在乡村山区”符合新闻末尾提到的内容,但这并不是地震破坏力有限的原因。D“地震发生地区的建筑物很坚固”与新闻末提到的内容(当地没有坚固的桥梁和可靠的通信系统)相反。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2770284.html
相关试题推荐
AnewreportreleasedbytheAmericanFederationofTeachers(AFT)remindsu
[originaltext]M:I’mphoningupaboutthisjobyouadvertisedinthepaper.Thi
[originaltext]M:I’mphoningupaboutthisjobyouadvertisedinthepaper.Thi
[originaltext]M:WhatshouldIdoaboutMr.Romero?Remember?Hesaiditwasim
[originaltext]M:WhatshouldIdoaboutMr.Romero?Remember?Hesaiditwasim
[originaltext]W:Steve,canyoutellmehowlongyou’vebeenapubowner?M:We
[originaltext]W:Steve,canyoutellmehowlongyou’vebeenapubowner?M:We
[originaltext]M:AceEmploymentAgency.Goodmorning.W:Goodmorning.Iwonder
[originaltext]M:AceEmploymentAgency.Goodmorning.W:Goodmorning.Iwonder
[originaltext]M:Doyourememberthewonderfulfilmonspaceexplorationwewat
随机试题
Readthistextaboutthecooperativeownership.Inmostofthelines34—45there
DealingwithLifeAbroadI.Cultureshockoflifeabroad1)Moreandmorepeople
Hefeltlikeasmallboatona(n)___________ocean.A、enormousB、hugeC、gigantic
Musicistheresultofthoughtintheformofattitude.Thereisnooneway
[originaltext]W:Jack,wouldyouliketogototheclubwithustomorrownight?
人寿保险是被保险人的生命为保险标的,以被保险人的()为保险事故的一种人身
精蛋白锌胰岛素作用持久的原因是()A:不易经肾脏排泄 B:肝脏代谢减慢 C
3/2,2,14/4,44/8,()A.136/8 B.26/3 C.
根据《消防监督检查规定》(公安部第120号令)的规定,下列情形不属于火灾隐患的是
绩效考评结果的应用至少应当包括( )。A.评定等级行 B.确定管理授权 C
最新回复
(
0
)