首页
登录
职称英语
From 2004 to 2010, I recorded 2,620 rainfall-induced landslides worldwid
From 2004 to 2010, I recorded 2,620 rainfall-induced landslides worldwid
游客
2023-06-20
26
管理
问题
From 2004 to 2010, I recorded 2,620 rainfall-induced landslides worldwide that killed more than 32,000 people. The total number of fatalities is even higher than that, as my analysis only considered landslides triggered by rainfall. If other landslides are taken into account, especially those triggered by earthquakes, the death toll rises to a remarkable 80,000.
This is in stark contrast to official figures in the United Nations International Disaster Database, which indicate only about 7,400 deaths from landslides during the same period.
Why such a large discrepancy? A key factor is that the UN database includes many other hazard types, such as earthquakes, floods and volcanic eruptions. Compiling such data is a huge task, so the researchers set a minimum impact threshold (门槛) for inclusion. This is either 10 fatalities or a large economic loss, meaning that many small events are excluded. This is not a problem for earthquake-related data, as unfortunately almost all events that cause significant damage also kill more than 10 people, but it leads to substantial underreporting for landslides.
A second key factor is that fatal landslides are concentrated in populous but remote mountain areas prone to heavy rainfall or earthquakes. In such places, obtaining information about landslides that kill small numbers of people has been hitherto (至今) impossible.
The ultimate goal of such data gathering is to reduce landslide deaths. In the past three decades several countries have set up successful programmes to manage landslide risk. Their programmes have reduced loss of life through a combination of engineering works, public awareness, relocation of people most at risk and an early warning system.
An interesting question is whether deaths from landslides are increasing. My research shows that as population density increases, so does the number of fatal landslides. In part, this is probably because rising population forces people to live and work on unstable land and, of course, when there are more people in the landscape it becomes more likely that any given landslide will hit someone.
Other factors will also be at play. Environmental degradation, especially deforestation, seems to be making landslides more likely. And the increases in rainfall intensity, which are probably associated with a warming atmosphere, may also be contributing. [br] The author’s analysis focuses on landslides caused by_________.
选项
A、floods
B、rainfall
C、earthquakes
D、volcanic eruptions
答案
B
解析
细节辨认题。由定位句可知,作者于2004年到2010年间记录了世界范围内由降雨引发的山体滑坡的数据。接着强调他的分析只关注了由降雨引发的山体滑坡。由此得知,作者所关注的山体滑坡是由降雨引发的,选项B为正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2768474.html
相关试题推荐
[originaltext](1)Therewere6millioncyber-attacksrecordedlastyearinK
UniversalHealthCare,Worldwide,IsWithinReachA)Bymanym
UniversalHealthCare,Worldwide,IsWithinReachA)Bymanym
UniversalHealthCare,Worldwide,IsWithinReachA)Bymanym
UniversalHealthCare,Worldwide,IsWithinReachA)Bymanym
UniversalHealthCare,Worldwide,IsWithinReachA)Bymanym
[originaltext]Therewere6millioncyber-attacksrecordedlastyearinKenya.T
[originaltext]Therewere6millioncyber-attacksrecordedlastyearinKenya.T
From2004to2010,Irecorded2,620rainfall-inducedlandslidesworldwid
From2004to2010,Irecorded2,620rainfall-inducedlandslidesworldwid
随机试题
ThefirsttimeIleftmymother,Iwasfiveyearsold.ShetoldmeIcouldn’
PsychologistGeorgeSpilichandcolleaguesatWashingtonCollegeinChestert
Supposeyouarealibrarianinyouruniversity.Writeanoticeofabout100words
Thereisno【B1】______thatstudentsshouldlearnsomethingabouthowcomputer
减少用电容量的期限,应根据所提出的申请确定,但最短期限不得少于六个月,最长期限不
抗酸染色法的染色程序是A.5%苯酚复红液加温并延长染色时间→3%盐酸酒精脱色→亚
项目管理门户指的是()。A.建设项目全寿命周期各阶段信息的传递软件
(2021年真题)甲与乙结婚时签订书面协议,约定婚后所得财产归各自所有。甲婚后即
管道穿越墙体、楼板或构筑物所设套管应符合的规定有()。A.套管内焊缝强度足够
某建设单位支付工程最终结算款的时间应为2003年4月1日。由于建设单位逾期未予支
最新回复
(
0
)