首页
登录
职称英语
共用题干 Nuclear Power and Its DangerNuclea
共用题干 Nuclear Power and Its DangerNuclea
题库
2022-08-02
32
问题
共用题干Nuclear Power and Its Danger
Nuclear power's danger to health,safety,and even life itself can be summed up in one word:radiation. Nuclear radiation has a certain mystery about it,partly because it cannot be detected by human senses.
It can't be seen or heard,or touched,or tasted,even though it may be all around us.There are other things like that.For example,radio waves are all around us but we can't detect them,sense them,without a radio receiver.Similarly,we can't sense radioactivity without a radiation detector.But unlike common radio waves,nuclear radiation is not harmless to human beings and other living things.
At very high levels,radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in vital organs.But even the lowest level of radiation can do serious damage.There is no level of radiation that is completely safe.If the radiation does not hit anything important,the damage may not be
significant
.This is the case when only a few cells are hit,and if they are killed outright.Your body will replace the dead cells with healthy ones.But if the few cells are only damaged,and if they reproduce themselves,you may be in trouble.They reproduce themselves in a deformed way.They can grow into cancer.Sometimes this does not show up for many years.
This is another reason for some of the mystery about nuclear radiation.Serious damage can be done without the victim being aware at the time that damage has occurred.A person can be irradiated and feel fine,then die of cancer five,ten,or twenty years later as a result.Or a child can be born weak or liable to serious illness as a result of radiation absorbed by its grandparents.
Radiation can hurt us.We must know the truth.Which of the following can be best inferred from the passage?A:The importance of protection from radiation cannot be over-emphasized.B:The mystery about radiation remains unsolved.C:Cancer is mainly caused by radiation.D:Radiation can hurt those who are not aware of its danger.
选项
Which of the following can be best inferred from the passage?
A:The importance of protection from radiation cannot be over-emphasized.
B:The mystery about radiation remains unsolved.
C:Cancer is mainly caused by radiation.
D:Radiation can hurt those who are not aware of its danger.
答案
A
解析
由文章第一段“Nuclear power ' s danger to health , safety , and even life itself can be summed up in one word : radiation.”可知,核能对人类健康、安全甚至生命造成的威胁可归纳为一个词:核辐射。故选C。
由文章第三段内容可知,即使是在辐射强度最低的情况下,一些细胞被破坏,也会造成严重的影响,因为这些细胞可能会再生,发展为畸形,并最终生成癌细胞,对人体造成危害。故选B。
由文章第三段第四句话“If the radiation does not hit anything important , the damage may not be significant.”可知,如果辐射没有破坏重要的细胞,这种伤害可能不是致命的。signific ant在此处的意思是“致命的”,与fatal(致命的)意思相近。故选A。
由文章第三段第一句话可知,选项(A杀死主要器官里的大量细胞,导致人立刻死亡)是正确的。由文章第三段最后两句话可知,选项B(损伤细胞,致使细胞多年以后发生癌变)是正确的。由文章最后一段最后一句话可知,选项C(影响我们后代的健康成长)是正确的。故选D。
文章主要讲述了核辐射的危害以及可能导致的严重后果。看四个选项,我们可以推断出选项A(预防核辐射的重要性再强调也不过分)是正确的。故选A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/1502223.html
本试题收录于:
综合B题库综合类分类
综合B
综合类
相关试题推荐
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
随机试题
外汇市场的做市商赚取利润的途径是()。A、价格波动B、买卖价差C、资讯提供D、会员收费B做市商有义务为市场提供买卖报价,并享受手续费优惠。他们获
某在用预应力混凝土T梁桥,跨径组合为3×30m,每跨设置9片T梁,经调查所有T梁
在网络计划中,若某工序的总时差为5d,局部时差(自由时差)为3d,则在不影响后续
(2016年真题)目前国际上各证券监管机构、交易所、会计师事务所和金融服务与信息
集合资产管理计划的投资者人数不超过( )人。A.100 B.150 C.2
动火工作票一般至少一式三份,一份由工作负责人收执、一份由()收执、一份保存在安监
后进生与学优生迥然不同,他们由于各种原因,往往表现得自卑、沉默或调皮捣蛋,令很多
移动电话网络的结构按覆盖范围可分为( )移动通信系统。A.大区制 B.中区制
1992-28.下列哪种用药方法是错误的 A.旋覆花包煎B.生大黄后下C.
(2017年真题)先张法预应力混凝土构件施工,其工艺流程为()。A.支底模-支侧
最新回复
(
0
)