首页
登录
职称英语
共用题干 How Technology Pushes Down Prices1
共用题干 How Technology Pushes Down Prices1
资格题库
2022-08-02
27
问题
共用题干How Technology Pushes Down Prices
1 Prices have fallen in the food business because of advances in food production and distribution tech-
nology.Consumers have benefited greatly from those advances.People who predicted that the world would
run out of food were wrong.We are producing more and more food with less and less capital.Food is there-
fore more plentiful and cheaper than it has ever been.Spending on food compared with other goods has fallen
for many years,and continues to drop.
2 Supermarkets have helped push down prices mainly because of their scale.Like any big business,
they can invest in IT systems that make them efficient.And their size allows them to buy in bulk.As super-
markets get bigger,the prices get lower.
3 Huge retail companies such as Wal-Mart have tremendous power and they can put pressure on pro-
ducers to cut their margins.As a result,some producers have had to make cuts.In recent years,Unilever
has cut its workforce by 33,000 to 245,000 and dropped lots of its minor brands as part of its"path to
growth"strategy.Cadbury has shut nearly 20 per cent of its 133 factories and cut 10 per cent of its 55,000
global workforce.These cuts help keep costs down,and the price of food stays low.
4 Does cheap food make people unhealthy?Cheap food may encourage people to eat more.Food com-
panies certainly think that giving people more food for their money makes them buy more.Giving people big-
ger portions is an easy way of making them feel they have got a better deal.That is why portions have got
larger and larger. In America,soft drinks came in 80z(225g)cans in the past,then 120z(350g),and
now come in 200z(550g)cans.If a company can sell you an 80z portion for$7,they can sell you a 120z
portion for$8.The only extra cost to the company is the food,which probably costs 25 cents.
5 Now companies are under pressure to stop selling bigger portions for less money.But it is hard to
change the trend.Paragraph 4__________A:Huge Retailers Force Producers to Cut CostslB:Consumers Like SupermarketsC:Technology Helps Reduce Food PricesD:Food Comes Cheaper in Larger PortionsE:Chain Stores Provide Better ServiceF:Bigger Supermarkets Offer Lower Prices
选项
Paragraph 4__________
A:Huge Retailers Force Producers to Cut Costsl
B:Consumers Like Supermarkets
C:Technology Helps Reduce Food Prices
D:Food Comes Cheaper in Larger Portions
E:Chain Stores Provide Better Service
F:Bigger Supermarkets Offer Lower Prices
答案
D
解析
文章第一段的主题句是第一句。这段主要讲食物价格下降的原因是生产和分配技术 的发展。
文章第二段主要讲的是超级市场因为规模大,能引进先进技术,故能提供低价格的 商品。
由文章第三段主题句“Huge retail companies...can put pressure on producers to cut their margins.”可知,超级零售商能迫使生产商降低商品价格。
文章第四段讲的是,食品公司给顾客提供每份量大的商品,能很容易使顾客感觉到他 们得到了一个大的折扣,这样顾客会买更多的商品。因此每份量大的食品价格便宜。
文章第二段提到“And their size allows them to buy in bulk.”其中in bulk = in large quantities。
文章第三段提到“As a result, some producers have had to make cuts."make cuts的意思 是“降价”。
文章第三段提到“Unilever...dropped lots of its minor brands...”由此可知答案为F。
文章第四段提到“Giving people bigger portions is an easy way of making them feel they have got a better deal.”其中a better deal = a good bargain。第4部分:阅读理解第一篇 本篇文章主要讲述的是奥莎拉·麦卡迪把一生的积蓄全部奉献给了那些她并不认识却需要 帮助才能完成学业的年轻人,同时也证明了人间真正无私的存在。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/1502064.html
本试题收录于:
综合B题库综合类分类
综合B
综合类
相关试题推荐
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
随机试题
TelevisionhastransformedpoliticsintheUnitedStatesbychangingtheway
提出需要层次理论的学者是()。A.赫兹伯格 B.马斯洛 C.佛鲁姆 D.
入汤剂需先煎的药物是()A.薄荷、豆蔻 B.蒲黄、海金沙 C.人参、阿
下列不属于代理权滥用的是()。A:自己代理 B:代理人与第三人恶意串通 C:
共用题干 TheySayIreland'stheBestIreland
Jb2232009.GIS设备中伸缩节和波纹管的作用是什么?二者有什么不同?(
在Word中,下列操作不能实现的是()。A.在页眉中插入日期 B.建立
既能丰富培训对象的工作经历,又能较好地识别培训对象的长处和短处的培训方式是()。
马克思主义最重要的理论品质是( )。A.理论联系实际 B.一切从实际出发
甲公司和乙公司为同一集团下的两个子公司。2×19年3月31日,甲公司以一项无形资
最新回复
(
0
)